Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

Megrázó videó a nyolc halálos áldozatot követelt buszszerencsétlenség helyszínéről az M7-es autópályáról

Fotó: Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán

Takács Petra

2021. augusztus 15. - 08:23

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság osztotta meg a hivatalos videós anyagát a tragédia helyszínéről, ahol teljes útzár van érvényben.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is beszámolt a tragikus buszbalesetről, aminek halálos áldozatai is vannak. Több mint 50 embert szállított az a busz, ami eddig ismeretlen körülmények között letért az útról és árokba csapódott.

Többen a jármű alá szorultak, ami bonyolította és nehezítette a mentési munkálatokat a helyszínre kiérkező egységek számára. Összesen nyolc olyan áldozatról tudni, akik a helyszínen életüket vesztették, rajtuk már nem lehetett segíteni.

Emellett ketten súlyosan, míg negyvenhatan könnyebben sérültek meg a balesetben. A helyszínen készített képek is jól bizonyítják, hogy nagyon súlyos volt a helyzet. „A székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett tizennégy utast mentettek ki a járműből, a többi utas saját erejéből el tudta hagyni a buszt.” – olvasható a hivatalos közleményben.

Az egységek jelenleg is a társhatóságokkal együttműködve dolgoznak a helyszínen, a beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt – tette hozzá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

MTI: a baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon. A balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt – írták. Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött. A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését – mondta.

A baleset helyszínén készült videó erre a linkre kattintva érhető el!

Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.
A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset miatt lezárták a sztráda főváros felé oldalát.
A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-es autópályára.

Forrás: Liner/MTI