Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

M1-es tömegszerencsétlenség: csonttörés, medencesérülés, légmell

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Baleset
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nagyon sokan megsérültek az M1-esen történt tömegszerencsétlenség során: sokak csonttörést szenvedtek, volt, aki légmellet kapott.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, március 11-én 14 óra 25 perc körül az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon öt kamion és harminchét személygépkocsi ütközött össze, melynek következtében 19 jármű kiégett.

Az MTI tudósítói megkeresték a szerencsétlenség kapcsán a kórházakat, melyek a sérülteket látták/látják el, s közlésük szerint többeket hazaengedtek ambuláns ellátásuk után az M1-es autópályán szombaton történt tömegbaleset sérültjei közül.

Rengeteg a sérült, egy ember életét vesztette

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szombaton megosztotta, a tömegbaleset helyszínéről a mentők a sérülteket győri, budapesti, tatabányai és székesfehérvári kórházakba szállították, hozzátéve, hogy a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 10 gyermek, valamint 29 felnőtt sérült meg.

Nem sokkal később a rendőrség arról jelentett, hogy az egyik kiégett autóroncs alatt egy holttestet találtak, az áldozat egy 44 éves férfi; a BRFK vasárnap délelőtti közleményéből pedig kiderült, hogy a balesetben 41 gépjármű volt érintett. Az elhunyt férfin kívül 39-en sérültek meg; a rendelkezésre álló adatok szerint ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben.

Gyermekek is megsérültek, mentőhelikopter érkezett a helyszínre

Villányi Balázs, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója az MTI-nek vasárnap telefonon azt mondta, hogy intézményükbe kilenc sérültet szállítottak, közülük egyet mentőhelikopterrel. A kilenc sérült közül négyet vettek fel a kórházba, két felnőttet és két gyermeket. Négyük közül háromnak súlyos, de nem életveszélyes a sérülése. A további öt sérült ambuláns ellátásban részesült.

A székesfehérvári Szent György Kórházba szintén kilenc sérültet vittek a mentők. Az intézmény sajtószóvivője, Leffelholcz Marietta közlése szerint egy embert bordatörés és légmell, egy másikat végtagtörés, egy harmadikat pedig szegycsonttörés miatt láttak el a kórházban. A többi sérült kisebb zúzódásokat szenvedett.

A budapesti, Fiumei úti Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ közlése szerint az intézménybe három sérültet – két nőt és egy gyermeket – szállítottak a mentők, állapotuk stabil, nem életveszélyes. Az egyik nő könnyű medencesérüléssel szorul kórházi megfigyelésre. A másik nő könnyű sérülésekkel, zúzódásokkal került be, egy kétéves gyermeket műtéti kezelést nem igénylő combcsonttöréssel és zúzódásokkal vettek fel. Előreláthatólag napokon belül mindhárman elhagyhatják az intézetet.