Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

M1-es tömegbaleset: egy 44 éves férfi az áldozat, büntetőeljárást indított a rendőrség

Fotó: Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. MTI/Lakatos Péter
Belföld
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Újabb információk láttak napvilágot a szombaton történt tömegbalesetről, melynek áldozata is van, akin már nem lehetett segíteni.

Megdöbbentő képsorok kerültek nyilvánosságra a tömegbaleset helyszínéről, ahol azóta újraindították a forgalmat. Az M1-esen történt balesetet Novák Katalin köztársasági elnök is kommentálta, aki szintén ledöbbent a hír hallatán.

Sok gyerek is megsérült a balesetben, és vannak közülük, akik súlyosan. Később kiderült, hogy áldozata is van a szombati napnak, egy 44 éves férfi, akin már nem lehetett segíteni, a helyszínen elhunyt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben összesen 41 jármű volt érintett. Az áldozat mellett 39-en sérültek meg, ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, míg huszonöten könnyebben. Az életveszélyes és súlyos állapotban lévőkről egyelőre nem adtak ki több információt a hatóságok.

A műszaki mentést és a baleset szemléjét 5 óra 10 perckor fejezték be, a forgalom Budapest irányába március 12-én 0 óra 45 perckor, Győr irányába 5 óra 15 perckor indulhatott meg. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a körülményeket – írja a police.hu.