Clouds
21 Budapest
Dollár
358,25 Ft
Euró
385,42 Ft
Font
437,81 Ft
Bitcoin
28,018 $

Mióta itt jártál:

M1-es tömegbaleset túlélője: „olyan volt az egész, mint egy háború”

Fotó: Összeroncsolódott gépjárművek az M1-es autópályánál Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. MTI/Lakatos Péter
Baleset
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint nagyon nagy ijedtség és félelem volt, a történtek pedig rá és a társaira is sokkolóan hatottak.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a szombat délutáni porviharban 42 jármű karambolozott az M1-es autópályán, amelynek következtében 39-en megsérültek, közülük 12-en súlyosan, egy 44 éves férfi pedig életét vesztette.

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

Azóta kiderült, akár olyan eshetőség is szóba jöhet, mely szerint nem lesz felelőse a balesetnek, hanem „egy tragikus természeti esemény” következményeként hivatkoznak a szakértők a tömegkarambolra, de előfordulhat az is, hogy többen felelőssé tehetők.

Nemrégiben pedig a baleset egyik túlélője, Juhos Fülöp nyilatkozott a Tényeknek, aki a baleset idején a barátnőjével és két barátjával utazott, s mindössze pillanatokon múlt, hogy nem ütköztek neki a roncsoknak.

Szerencsére gyorsan kapcsolt, és mindenkit arra utasított, hogy hagyják el a járművet, majd menjenek az autópálya melletti biztonságos területre, ám a fiatal férfi nem bírta tétlenül nézni, ahogy mások csapdába esnek: vissza akart rohanni, de a párja visszatartotta.

„Nagyon nagy ijedtség és félelem volt. Ott lesokkoltunk, de próbáltunk menekülni. Én így képzelem el a háborús helyzetet, hogy csupán az óriási homokvihar, a nagy tűz, és a kamionok-kocsik kerekei durrogtak el”

– fogalmazott Juhos Fülöp.