Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,30 Ft
Euró
392,49 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
61,622 $

Lezuhant katonai helikopter: holtan találtak rá az amerikai tengerészgyalogosokra

A baleset kivizsgálása még folyamatban van.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, a tengerészgyalogság helikopterének szerdán, a korai órákban veszett nyoma Kaliforniában. A gépen öt katona utazott, majd nyolc órával később rábukkantak a gépre, de addigra már senki sem volt a fedélzeten. A korábbi tájékoztatás szerint nem sokkal 9 óra után találták meg a CH-53E Super Stallion típusú helikoptert.

A rendelkezésre álló információk szerint a gép rutinrepülésre indult a nevadai Creech légibázisról, amikor hirtelen eltűnt. A katonáknak eredetileg a San Diegó-i Miramar tengerészgyalogsági légibázisra kellett volna visszatérniük, de oda már nem érkeztek meg, így az állami és a helyi hatóságok is kutatni kezdtek utánuk. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

A New York Post nemrégiben arról számolt be, hogy megtalálták a tengerészgyalogosokat, sajnos azonban már nem tudtak segíteni rajtuk. Michael J. Borgschulte parancsnok erősítette meg a halálukat, kiemelve, hogy mélyen megrendítette a történtek híre. Elmondása szerint a baleset egy kiképzés során történt.

De a hivatalos közleményből az is kiderül, hogy a CH-53E Super Stallion még kedden késő este tűnt el, akkor, amikor a Las Vegas melletti Creech légibázison tartott kiképzésről indultak vissza a Miramar légibázisra. A roncsra szerda reggel találtak rá Pine Valley közelében, amely mintegy egyórányira található San Diegótól.

Mint írják, a baleset kivizsgálása még folyamatban van, így vélhetően a későbbiekben adnak majd bővebb tájékoztatást. Valamint hozzátették, az elhunytak személyazonosságát a szabályzat szerint csak akkor hozhatják nyilvánosságra, ha a hozzátartozók értesítésétől számítva már eltelt 24 óra.