Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Letartóztattak egy férfit, akinek köze lehetett a mexikói emberrabláshoz

Matamoros, 2023. március 7. 2023. március 3-i kép egy golyók lyuggatta észak-karolinai rendszámú autóról az amerikai határnál levõ mexikói Matamoros városban, miután mexikói fegyveresek elraboltak négy amerikai állampolgárt. A négy ember aznap lépte át a határt a texasi Brownsville-nél, hogy gyógyszert vásároljanak, autójuk azonban két rivális bûnbanda kereszttüzébe került. A fegyveresek tüzet nyitottak a jármûre, majd elhurcolták az utasait. Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI 50 ezer dollár (17 millió forint) jutalmat ajánlott fel a nyomravezetõknek. MTI/AP
Dél-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Az még nem derült ki, hogy a fiatal férfi melyik bandához tartozik.

A mexikói hatóságok letartóztattak egy férfit, akinek állítólag köze volt ahhoz az emberrabláshoz, melynek során két amerikai állampolgárt meggyilkoltak, egyet pedig megsebesítettek – írja a New York Post.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

A 24 éves mexikói állampolgárságú Jose Guadalupe N. őrizte azt a házat, ahol az emberrablók napokig fogva tartották a négy amerikait, Latavia “Tay” McGee-t, Eric James Williamst, Shaeed Woodardot és Zindell Brownt.

A foglyokat kedden találták meg egy faházikóban a Matamorostól keletre fekvő Ejido Tecolote település közelében, közölte Irving Barrios, Tamaulipas állam főügyésze. Két áldozaton azonban már nem lehetett segíteni.

A túlélőket, a 35 éves McGee-t és a 38 éves Williamst a texasi Brownsville-be szállították. Williamst a bal lábán lőtték meg, de a sérülése nem volt életveszélyes – tette hozzá Américo Villarreal, Tamaulipas kormányzója.

A hatóságok azt egyelőre nem közölték, hogy a letartóztatott férfi tagja-e a térségben uralkodó, erőszakos viselkedéséről híres Gulf kartellnek. Ugyanakkor erős a gyanú, hogy ez a banda felelős az emberrablásért és a gyilkosságokért.