Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,27 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
455,22 Ft
Bitcoin
51,352 $

Leszállt Novák Katalin gépe Budapesten, konvoj érkezett a Sándor-palotához

A köztársasági elnök hamarabb visszatért Magyarországra, megszakította katari útját.

Doha, 2024. február 9. Novák Katalin köztársasági elnök (b) és Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítõ nemzetközi szövetség (World Aquatics) elnöke (j) a Magyarország-Kazahsztán férfi vízilabda-mérkõzésen Dohában, az Aspire Dome-Hamad Aquatic Centreben 2024. február 9-én. A magyar államfõ hivatalos látogatáson tartózkodik Katarban. MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Novák Katalin egy korábbi meghívásnak eleget téve hivatalos látogatáson vett részt Katarban, ahol a vizes világbajnokságon is megjelent, találkozott a magyar sportolókkal, továbbá a férfi vízilabda-válogatott mérkőzését is megnézte.

„Novák Katalin köztársasági elnök hivatalos látogatásra utazik Katarba. Az államfőt katonai tiszteletadás mellett fogadja majd Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír. Novák Katalin 2023. augusztus 21-én fogadta Katar emírjét a Sándor-palotában, aki akkor viszont-látogatásra hívta az Öböl-menti országba” – írta közleményében a Sándor-palota.

Mint szombaton kiderült, a köztársasági elnök a tervezettnél hamarabb visszatért Budapestre, a hivatalos program szerint ugyanis még vasárnap is Katarban tartózkodott volna, ahol Tamím bin Hamad ál-Száni sejkkel folytatott volna tárgyalásokat.

Novák Katalin honvédségi gépe szombaton 12 óra 45 perckor szállt le Budapesten, nem sokkal később vélhetően a Sándor-palotához érkezett, mint ahogy a 24.hu megírta, három autóból álló konvoj tartott a Várnegyedbe. Azt egyelőre nem közölték, hogy mi áll az idő előtti visszatérése mögött, ám vélhetően köze van a hatalmas felzúdulást keltő kegyelmi-ügyhöz, melynek kapcsán Orbán Viktor is megszólalt.