Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

Terrorcselekménynek minősítették a lengyel oltópont felgyújtását

Az elmúlt idők során rendkívül felerősödtek a vakcinaellenes indulatok Lengyelországban, mely számos incidens formájában megnyilvánultak.

...svg content...Öreg emberek sorban állnak, hogy a koronavírus elleni oltásra regisztráltassák magukat egy varsói rendelõ elõtt 2021. január 15-én. Ettõl a naptól jelentkezhetnek oltásra a 80 év feletti korú lengyelek, a vakcina beadása pedig január 25-én kezdõdik. MTI/PAP/Leszek Szymanski
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Adam Niedzielski, Lengyelország egészségügyi minisztere hétfőn kijelentette, hogy az egyik zamosci mobil oltóponton történt tűzeset egyértelműen terrorcselekmény volt – idézte a brüsszeli Politico magazin.

„Ez egy terrorcselekmény volt, amit nem csak az oltópont dolgozói és az oltakozni vágyó emberek ellen, hanem az állam elleni sinétztek” Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

A tartományi hatóságok alapján a lengyel média ugyanis arról számolt be, hogy a tűzeset, amelyet egyelőre ismeretlen tettes okozott, valószínű minden vakcinát elpusztított, amit a mobil oltóponton tároltak.

Az egészségügyi miniszter szerint az ilyen jellegű támadásoknak az a célja, hogy elbátortalanítsák az embereket az oltások felvételétől. Hozzátette: ez most különösen szükséges lenne, hogy még egy lezárást el lehessen kerülni a negyedik hullám miatt.

Lengyelország egyébként is kifejezetten küzd a maga oltási programjával, a helyi egészségügyi szakemberek pedig már korábban is figyelmeztettek, hogy a delta variáns egy újabb járványhullámot indíthat el ősszel.

Ráadásul a lengyeleknél meglehetősen jelentős a vakcinaellenes közösség, ami már több támadást is elkövetett: júliusban például megrohamoztak egy oltópontot Grodzisk Mazowieckiben, Varsó közelében, míg Gdyniában, szintén szombaton egy mobil oltóponton bántalmazták a dolgozókat.