Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

Lemondott a Boeing vezérigazgatója

A vállalat közlése szerint Dave Calhoun 2024 végéig vezeti a Boeinget.

Fotó: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A vállalat egy hétfőn közzétett közleményében jelentette be, hogy Dave Calhoun, a Boeing vezérigazgatója lemondott tisztségéről. A lépésre az Alaska Airlines egyik januári járatán történt nagy visszhangot kiváltó biztonsági hiba miatt kerül sor, amikor a Boeing 737 Max 9-es repülőgépének egyik ajtaja leszakadt repülés közben.

Hétfői nyilatkozatában Calhoun elismerte a Boeing előtt álló kihívásokat az incidenssel összefüggésben: Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

„Rajtunk van a világ szeme, és tudom, hogy egy jobb vállalatként fogjuk lezárni ezt az ügyet. Továbbra is teljes mértékben arra fogunk összpontosítani, hogy befejezzük azt a munkát, melyet közösen végeztünk annak érdekében, hogy az elmúlt öt év rendkívüli kihívásai után újra stabilizáljuk vállalatunkat, és minden tevékenységünkben a biztonság és a minőség legyen az első helyen.”

Az igazgatótanács elnöke, Larry Kellner, aki közel 15 éve tagja az igazgatótanácsnak, azt tervezi, hogy lemond a jelölésről; Steve Mollenkopf, a chipgyártó Qualcomm korábbi vezérigazgatója pedig azonnal átveszi a Boeing igazgatótanácsának elnöki posztját és koordinálja az új vezérigazgató utáni keresést.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.