Dollár
397,04 Ft
Euró
418,84 Ft
Font
487,47 Ft
Bitcoin
17,155 $

Lehetnek olyanok is, akiknek a Pfizer vakcinája helyett mást kell választaniuk

Belföld
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt arról, hogy mi az az eset, amikor más oltóanyag beadására van szükség.

A szakemberek között nincs egyetértés azzal kapcsolatban, hogy megkaphatják-e a Pfizer-oltást azok, akiknek gyógyszerallergiájuk van, vagy volt már anafilaxiás sokkjuk. Mi a hivatalos álláspont, kaphatják-e olyanok az oltóanyagot, akik nem a vakcina összetevőjére, hanem más gyógyszerre allergiások? – hangzott el a kérdés az operatív törzs keddi eseményén.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

„Mindig vakcina alkalmazási előirata szerint járunk el. Ezt nagyon fontos, hogy kövessük és ennek megfelelően alkalmazzuk a vakcinákat. A Pfizer oltóanyagnál a gyártó ellenjavallja, ha valakinek súlyos anafilaxiás sokkja volt korábban.” – mondta Müller.

„Nem is csak az oltóanyag összetevőivel szemben, hanem más egyéb gyógyszer, vagy egyéb anyag, méhcsípés, vagy bármi egyéb történés során, akinek azonnali, hirtelen anafilaxiás reakciója volt életében bármire nézve is.”

Orbán Viktor a kijárási tilalom enyhítését szorgalmazza

„Nem javasolja ebben az esetben a Pfizernek a beadását a gyártó, illetve az alapján született alkalmazási előirat. Ebben az esetben másik oltóanyagot javasolunk alkalmazni.”