Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

A legénység több tagja is eltűnt a dán hajóról, melyet kalózok támadtak meg

TÉMÁK:
#eltűntek
Fotó: Unsplash/Shaah Shahidh A kép illusztráció.
Afrika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A legfrissebb jelentések szerint a kalózok már elhagyták a hajót, csakhogy a legénység több tagjának is nyoma veszett.

Az Al Jazeera jelentése szerint a kalózok elhagyták azt a dán hajót, melyet a Guineai-öbölben támadtak meg, ám a hajó legénységének több tagja is eltűnt, akiket a hajó tulajdonosa szerint a kalózok magukkal vittek.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a libériai zászló alatt közlekedő Monjasa Reformer nevű olaj- és vegyianyag-szállító tartályhajót szombaton öt fegyveres szállta meg a Kongói Köztársaságban található Port Pointe Noire kikötőjétől mintegy 140 tengeri mérföldre nyugatra, a Guineai-öbölben.

A hajó tulajdonosa azóta elárulta, hogy a fedélzeten a legénység 16 tagja tartózkodott a támadás idején. A Monjasa Reformer azonban a támadás után eltűnt a radarról és minden kommunikációs csatorna is megszakadt, végül pedig a francia haditengerészet megtalálta meg a hajót Sao Tomé és Príncipe partjainál.

A vállalat jelezte, szorosan együttműködik a helyi hatóságokkal, hogy a legénység minden eltűnt tagja visszatérhessen családjához, hozzátéve, hogy a legénység kimentett tagjai nem sérültek meg, a hajó rakományában pedig nem keletkezett kár.

Egyelőre azonban nem tudni, hogy a kalózok miért vitték magukkal a legénység tagjait, ahogyan az is rejtély, hogy jelenleg hol tartózkodnak.