Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Két síelőt sodort el a lavina Svájcban, nem élték túl

Egy 54 és egy 57 éves férfi szenvedett halálos sérüléseket a sziklás terepen.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A svájci rendőrség közlése szerint lavina sodort el két síelőt Svájcban. Mint kiderült, az eset pénteken, a Klosters közelében történt, sajnálatos mód mindketten életüket vesztették. A nemrégiben közzétett közlemény szerint a svájci állampolgárok március 22-én Silvrettahüttéből indultak Klosters irányába egy meredek lejtőn.

Ám a lavina utolérte, s legalább 200 méteren át sodorta őket. A síelők, egy 54 és egy 57 éves férfi, a sziklás terepen halálos sérüléseket szenvedtek. A síbaleset körülményeit a graubündeni ügyészség és a kanton rendőrsége vizsgálja – számolt be az Infostart. De korábban azt is megírtuk, hogy a hét elején lavina sodort el egy orosz diákokból álló csoportot. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

A rendelkezésre álló információk szerint egy 20 éves fiú és 45 éves kísérőjük is a hó alatt rekedt, felkutatásukhoz motoros szánokat és helikoptereket is bevetettek a helyszínen. Emellett arról is beszámoltunk, hogy múlt héten két új-zélandi állampolgár vesztette életét egy lavinában a japán Hokkaidón.