Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Lassulást, lefagyást és kék halált is okozhat a Windows 11 márciusi frissítése

A panaszosok között kiemelkedő számban vannak Lenovo gépek használói.

...svg content...Fotó: Unsplash
PC

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Windows 11 márciusi frissítésének telepítése sokaknál igen kellemetlen következményekkel járt, legalábbis a Redditen többen is erre panaszkodtak nemrégiben. Mint kiderült, számos felhasználó azt tapasztalta, hogy a gépe belassult, míg másoknál a Kék Halállal történő lefagyás jelentkezett a hivatalosan KB5035853 néven futó foltcsomag telepítését követően.

A PC Fórum a TechRadarra hivatkozva azt írja, nem mindenkinél jelentkezett ugyanaz a hibakód, vagyis egyeseknél a kék halál, másoknál a belassulás és a többszöri lefagyás, de olyan is volt, aki újra sem tudta indítani a gépét. Emellett valaki azt tapasztalta, hogy a BitLocker kódot próbált kérni, de aztán szintén lefagyott és újraindult a gép.

A cikk szerint a panaszosok között kiemelkedő számban vannak Lenovo gépek használói, de ennek oka az is lehet, hogy a cég jelenleg a legnagyobb PC-gyártó a világon, így gépeit többen használják, mint bármilyen más márkáét. Hozzáteszik: a Microsoft a maga részéről egyelőre egyetlen ismert hibát sem jelez a foltcsomag oldalán.

Így az is kérdéses, hogy a jelenség hátterében valóban a frissítés valamilyen hibája, vagy más probléma áll. De korábban arról is beszámoltunk, hogy a Microsoft elhozhatja a Windows Serverből már ismert „hotpatching” funkciót a közhasználatú Windows 11-be is, amely által újraindítás nélkül települhetnek a rendszer frissítései.

Azt nem tudni, mikor érkezhet meg az új funkció a Windows 11 stabil kiadásába, de már az is jó jel, hogy tesztelik a dolgot. Emellett azt is megírtuk, hogy fény derült rá, hogyan teljesítenek a piacon elérhető vírusirtók. Mint kiderült, több is maximális pontszámot kapott az AV-Test legutóbbi próbakörén, egy program eredményei viszont meglehetősen lehangolóak lettek.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.