PSG: Sosem fogjuk eladni Mbappét

Sergino Dest, a Barcelona (b) és Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a barcelonai Camp Nou stadionban 2021. február 16-án. MTI/EPA-EFE/Alberto Estevez
not image

Kolláth Benjámin

2021.június.6 - 22:30

A PSG katari elnöke, Nasser al-Khelaifi egy francia lapnak nyilatkozva elmondta, sem pénzért, sem ingyen nem terveznek megválni sztárjuktól, Kylian Mbappétól.

Az európai klubszezon befejeztével ismét felllángoltak a régóta lappangó pletykák arról, hogy Kylian Mbappé akár a következő szezon előtt elhagyhatja a Paris Saint-Germain csapatát.

Az első számú kérő a Real Madrid, akik már évekkel ezelőtt szemet vetettek a francia sztárra, azonban nagy hátrányban vannak, miután a koronavírus-járvány miatt megcsappant bevételeiknek hála nagyon meg kell húzni a nadrágszíjat, amennyiben idén ki akarják fizetni érte a roppant busás vételárat.

A csapat már jelezte, hogy ha nem sikerül a bércsökkentésre rávenni a játékosokat, akkor sem fognak esztelen költekezésbe kezdeni, főleg azért nem, mert Mbappé szerződése 2022-ben lejár Párizsban, így akár ingyen is megszerezhetik.

Ehhez azonban a francia klubnak is lesz egy-két szava. A csapat katari tulajdonosa a L’Equipe-nek adott interjúban – melyet Fabrizio Romano újságíró szemlézett – fogalmazott igen markánsan arra a kérdésre, mi az az összeg, amiért hajlandó lemondani legnagyobb sztárjukról:

“Egyértelműen fogok fogalmazni. Kylian Mbappé itt fog maradni a Paris Saint-Germainnél. Soha nem fogjuk eladni és nem fog elhagyni minket a szerződése lejártával. Ez egyszerűen képtelenség.”