Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,79 Ft
Euró
393,19 Ft
Font
460,52 Ft
Bitcoin
62,772 $

Kutatás: az elfogyasztott szénhidrát mennyisége befolyásolja, mennyire tűnünk vonzónak

A kutatók szerint ez a férfiak és a nők esetében is igaznak bizonyult.

Fotó: Unsplash
Tudomány

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Plos One folyóiratban megjelent új kutatás arra a megállapításra jutott, hogy az elfogyasztott szénhidrát mennyisége hatással van az arcvonásainkra és arra, mennyire tűnünk vonzónak az ellenkező nem szemében. Mindemellett az is lényeges, mikor fogyasztunk szénhidrátokat, és milyen típusúakat viszünk be a szervezetünkbe.

Azzal talán nem mondunk újat, hogy a magas cukortartalmú, finomított szénhidrátot tartalmazó reggeli növeli a vércukorszintet, s már emiatt sem ajánlott gyakran fogyasztani, ám a fent említett tanulmány adatai alapján mindez negatív hatással van a külsőnkre, mind a férfiak, mind a nők esetében – derül ki a Mirror cikkéből. Abban kifejtik: Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

A finomított szénhidrátok, például a fehér liszt és a kristálycukor az előre csomagolt élelmiszerek fő összetevői, értékes tápanyagokat azonban nem sokat tartalmaznak. Ha pedig hosszú időn keresztül fogyasztunk ilyen ételeket, a vonzerőnk is csökkenni kezd, életkortól és testtömeg-indextől függetlenül. Mint kiderült, a kutatás során 104 francia férfi és nő étkezési szokásait vizsgálták.

Közülük egyesek magas cukortartalmú, míg mások csökkentett cukortartalmú reggelit kaptak, illetve kitöltöttek egy kérdőívet, amelyből kiderült, általában mennyi kenyeret és finomított szénhidrátot fogyasztanak. A reggeli elfogyasztása után 2 órával a Montpellier Egyetem kutatói arról kérdezték az önkénteseket, mennyire tartják vonzónak az adott személyt.

A tudósok azt tapasztalták, hogy a megkérdezettek kevésbé nyilatkoztak pozitívan azoknak a külsejéről, akik sok finomított szénhidrátot fogyasztottak, míg a másik csoportba tartozókéról sokkal inkább. Ugyanakkor a kutatók hozzátették, további vizsgálatok is szükségesek a témában, hogy megértsék, a finomított szénhidrátok hogyan befolyásolják mindezt. De azt is megírtuk, hogy sokan diétásnak hiszik ezeket a termékeket, holott hízást is okozhatnak.