Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,856 $

Kutatás bizonyítja, hogy számít, milyen színű fürdőruhát viselnek a gyerekek

Több dolgot is megtehetünk annak érdekében, hogy növeljük gyermekeink biztonságát a nyaralás közben, amikor vízben vannak.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A gyermek fürdőruhájának színválasztása kulcsfontosságú lehet a vízben való láthatóság és biztonság szempontjából. Vízbiztonsági szakértők szerint az élénk és kontrasztos színek, mint például a neonsárga, narancssárga, rózsaszín és élénkpiros, javítják a gyermek észlelhetőségét a vízben, ami különösen fontos vészhelyzet esetén. Bernard Fisher, az Amerikai Vízimentők Szövetségének egészségügyi és biztonsági igazgatója azt is hozzátette, hogy a világoskék, szürke vagy zöld árnyalatokat jobb kerülni, mivel ezek könnyen beleolvadhatnak a vízbe és a környezetbe.

Egy floridai életmentő szerint az élénk színű ruházat jelentős előnyt jelenthet az eltűnt gyermekek felkutatásában is. A vízbiztonságra specializálódott Alive Solutions cég által végzett tesztek megerősítik ezt az állítást – írja a Pénzcentrum a CNN-re hivatkozva. Mint kiderült, a kísérletek során 14 különböző színű fürdőruhát vizsgáltak meg uszodákban és tavakban, hogy megállapítsák láthatóságukat. Eredményeik szerint a neon rózsaszín és neon narancs voltak a legjobban észrevehetőek világos medencefenéken, míg a sötétebb árnyalatok gyakran csak árnyékként vagy szennyeződésként voltak értelmezhetőek. Soron kívül Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

Fontos hozzátenni: bár a fürdőruha színe önmagában nem helyettesítheti a hatékony felügyeletet és más vízbiztonsági intézkedéseket, mégis hozzájárulhat egy esetleges teljes körű baleset megelőzéséhez. Míg egy gyermekgyógyász azt is kiemelte, hogy nem szabad alábecsülni az úszásoktatás és a folyamatos felügyelet fontosságát, mint ahogy azt sem, hogy a szülők tisztában legyenek vele, mik a fulladás jelei. Mindez pedig még hangsúlyosabbá válik annak fényében, hogy az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja szerint növekvő tendenciát mutatnak a véletlen fulladásos balesetek statisztikai adatai.

Ugyanakkor tény, hogy egy neonszínű fürdőruha viselése önmagában kevés ahhoz, hogy megvédje a gyermeket a fulladástól, de ez egyike lehet annak a sok lépésnek, amit megtehetünk a kicsik biztonsága érdekében – jegyzik meg a cikkben. Korábban azt is megírtuk, hogy hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek. Ugyanis a gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, miért fontos, hogy ne írjanak keveset kézzel a gyerekek.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Érezhetően megnő a menetidő az egyik vasútvonalon

Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés, aminek ára van, és ez hosszabb menetidőt jelent.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.