Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Kunhalmi Ágnes: hiába javasolta az MSZP, hogy ne egymással, hanem Orbán ellen harcoljunk

Mint fogalmazott, csak idő kérdése volt, hogy megjelenik egy új szereplő.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, az MSZP országos választmányi ülésén lemondott tisztségéről a párt két társelnöke, Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes, amelyről utóbbi a közösségi oldalán is beszámolt. Mint fogalmazott, továbbra is meggyőződése, hogy „nincs jó társadalom baloldal nélkül”, egyúttal kijelentette, „az előttem álló időszak feladata világos”. Kunhalmi nemrégiben interjút is adott, amelynek során hibákról, felelősségről, baloldalról, elkésett reakcióról, ellenzéki háziversenyről, a Tisza előretörésének okairól, személyes politikai céljairól és pártja tisztújításáról is beszélt.

Illetve amikor arra kérték, értékelje a választási eredményeket, valamint megkérdezték, hogyan látja pártja és saját politikai jövőjét, úgy felelt: szerinte települési szinten, a városokban, valamint a megyei jogú városokban és a fővárosi kerületekben pártja lényegében elérte a céljait. „Közel kétszázötven MSZP-tagot választottak meg polgármesternek vagy önkormányzati képviselőnek, ami az összes megválasztott ellenzéki önkormányzati politikusok közel negyven százalékát teszi ki” – mondta.

„Zuglót kivéve Budapesten az MSZP-s polgármesterek mindenhol nagy támogatottsággal újrázni tudtak, emellett a szocialista szavazók is nagyon kellettek ahhoz, hogy Karácsony Gergely, ha csak negyvenegy szavazat előnnyel is, de megőrizze főpolgármesteri tisztségét” – tette hozzá Kunhalmi Ágnes. Egyúttal azt gondolja, a hagyományos ellenzék rossz eredményének oka az ellenzéki pártok egymással vívott háziversenye.

„Hiába javasolta az MSZP évek óta, hogy ne egymással, hanem Orbán ellen harcoljunk. Csak idő kérdése volt, hogy megjelenik egy új szereplő. Ez lett most Magyar Péter és a Tisza Párt, amely először a liberális, majd már a baloldali értékrendű szavazók jóval több mint felét is magához vonzotta. Tudtam, hogy következménye lesz a háziversenynek, csak azt nem, hogy ez milyen mértékű és mikorra következik be” – fogalmazott az Indexnek nyilatkozva az MSZP-s politikus.

Azt is megjegyezte, hogy minden rettentő gyorsan történt: a kampány végén, tizenöt-húsz nap alatt fordult el körülbelül egymillió szavazó a hárompárti szövetségtől is. „A háziverseny egyrészt azt üzente a választóknak, hogy a folyamatos belső konfliktusok miatt az ellenzéki pártok kormányzásképtelenek. Másrészt azt, hogy az ország, illetve a társadalom érdekei helyett elsősorban saját szempontjaikat kívánják érvényesíteni. Az ellenzéki szavazók megbüntették ezt a magatartást, amely minket is érintett” – magyarázta.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.