Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,845 $

Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Emellett úgy véli, Magyar Péter új szereplőként való fellépése is hozzájárult ehhez. Majd arra utalt, most derülhet ki, meg tudja-e őrizni eddigi lendületét a Tisza Párt.

...svg content...Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, az MSZP országos választmányi ülésén lemondott tisztségéről a párt két társelnöke, Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes. Utóbbi a lemondás kapcsán később egyebek mellett azt írta, továbbra is meggyőződése, hogy nincs jó társadalom baloldal nélkül, illetve kijelentette: „az előttem álló időszak feladata világos”. Az MSZP-s politikus nemrégiben interjút adott, amelynek során több témáról is szó esett, például a június 9-i választások kapcsán azt is elmondta: saját hibájának leginkább azt tartja, hogy az együttműködés fontosságáról nem tudta meggyőzni a partnereit, akik azonban nem is mutattak nyitottságot.

Hozzátette, hogy a március 28-án bejelentett DK–MSZP–Párbeszéd – Zöldek-szövetség már elkésett volt. „Ha korábban létrejön, az újonnan megjelenő Tisza Párt valószínűleg nem tudott volna annyi baloldali választót magához vonzani. Összességében úgy látom, hogy az egymással vívott háziverseny már Magyar Péter megjelenése előtt elkezdte lerombolni az ellenzéki szavazók bizalmát” – vélekedett Kunhalmi. Ezt követően azzal folytatta, hogy a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása, egyúttal Magyar Péter új szereplőként való fellépése táplálta.

„Nem fogalmazott meg ugyan új kritikákat a NER-rel szemben, programelemeit az ellenzéki pártok már régóta képviselték, a választók szemében azonban hitelesnek tűnt amiatt is, hogy a NER-ből érkezett és közvetlenül érzékelte az ottani visszaéléseket” – fogalmazott. „Kedvezett számára a 2024 februárjában kirobbant kegyelmezési botrányból kialakult politikai helyzet is, amit ki tudott használni, ahogy az a jelenség is, amit Kovács Gergely, a Kutya Párt vezetője fogalmazott meg a rendkívül kiegyensúlyozatlan és torz nyilvánosságról” – magyarázta a politikus.

Szerinte azt is látni kell, hogy most jönnek a NER szürke hétköznapjai, és most derülhet ki, meg tudja-e őrizni eddigi lendületét a Tisza Párt. „Ezt a rendszert nem mi hoztuk létre, a választójogi törvényt sem mi alkottuk. Hogy képes-e felismerni Magyar Péter, mi a teendő ebben a helyzetben, és mindehhez lesz-e benne kellő alázat, higgadtság és történelmi felismerés, hogy lássa, mi a lehetősége, illetve a felelőssége is, az ki fog derülni” – fűzte hozzá Kunhalmi Ágnes az Indexnek nyilatkozva. Egyúttal kiemelte, a baloldali blokkon belül a választás után is fontosnak tartaná az együttműködést.

Míg a személyes politikai céljait illetően azt mondta, a baloldali értékek képviselete mellett számára az a fontos, hogy a XVIII. kerületben, ahol már kétszer legyőzte a kormánypártok jelöltjét, ezt harmadjára is megtegye 2026-ban. „Úgy látom, nemcsak meghallgatnak, hanem sok kérdésben hallgatnak is rám. A kerület vezetői, önkormányzati képviselői is úgy fogják fel a politikát, mint én is: csapatjátéknak és szolgálatnak” – jegyezte meg.

Újabb sokkoló állítások jelentek meg a gyermekbántalmazó karateedzőről

Egyre több sokkoló állítás jelenik meg a gyermekbántalmazó edzőről, újabb és újabb súlyos nyilatkozatokat adnak ellene.