Clouds
21 Budapest
Dollár
359,46 Ft
Euró
390,10 Ft
Font
444,07 Ft
Bitcoin
22,771 $

Kemény kritikát kapott a Moderna az Orvosok Határok Nélkültől

Fotó: Tarr Enikõ belgyógyász rezidens beolt egy nõt a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája elsõ adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. október 24-én. MTI/Balázs Attila
Külföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az Orvosok Határok Nélkül nehezményezte, hogy a vakcinagyártó jobban törődik a bevételeivel, mint az emberek egészségével. 

A Moderna csütörtökön tette közzé a negyedéves beszámolóját, amelyből kiderül, hogy bár a bevételük elmaradt a tervezett számoktól, a jövő évre már 17 milliárdos előrendelésük van. 

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A 444.hu szúrta ki az Orvosok Határok Nélkül Instagram bejegyzését, amelyben kemény kritikát fogalmaztak meg a cég ellen. 

„Kedves Moderna! Miközben ünnepled a nyereségedet, emlékezz rá, hogy egészségügyi dolgozók és veszélyben lévő emberek az egész világon arra várnak, hogy elérhetővé váljon számukra az életmentő mRNS vakcina“  

– írják.

Felhívják a figyelmüket arra, hogy 10 milliárd dollárt kaptak az Egyesült Államoktól, és ennek fényében nem tehetik meg, hogy most csak „elsétálnak“ anélkül, hogy segítenének a világnak a probléma megoldásában. 

„Vállaljatok felelősséget, akadályozzátok meg a világjárvány terjedését, helyezzétek az emberi életeket a proft elé!“