18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Képeken a pillanat, amikor becsapódik az orosz rakéta a kremencsuki bevásárlóközpontba

Bevásárlóközpont romjai között tűzoltók 2022. június 28-án, az ukrajnai Kremencsukot érő orosz rakétatámadás másnapján. MTI/EPA/Oleg Petraszjuk
not image

Borbély Fanni

2022. július 3. - 05:04

A kegyetlen orosz rakétacsapás idején közel 1000 ember tartózkodott a kremencsuki bevásárlóközpontban, a támadásban pedig 18 ember életét vesztette.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, horrorisztikus jelenetek zajlottak Ukrajnában, amikor az oroszok rakétacsapást mértek a kremencsuki bevásárlóközpontra, melynek következtében 18 ember életét vesztette, 59 ember megsérült, akik közül 25 embert jelenleg is kórházban ápolnak, 36 embert pedig még mindig keresnek a romok alatt.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij megosztotta azokat a riasztó felvételeket, melyeken tisztán látszik, ahogy az orosz rakéta becsapódik a bevásárlóközpont épületébe. Zelenszkij egy beszédében megosztotta, az oroszok egyetlen nap alatt 2811 rakétacsapást mértek az ukrán városokra.

Az ukrán elnök úgy fogalmazott, az orosz rakéta szándékosan a bevásárlóközpontot vette célba, s azt állította, hogy az oroszok kifejezetten a civilek ellen indítottak támadást, “egy békés városban, egy teljesen átlagos bevásárlóközpontban”.

A brutális támadás után az ukrán katonai hírszerzés arról jelentett, hogy Ukrajna végrehajtotta a legnagyobb fogolycserét a háború kezdete óta, melynek keretében összesen 144 ukrán katonát bocsátottak szabadon az oroszok, köztük 95 katonát, akik Mariupol utolsó védőiként óvták a várost az orosz támadásoktól.

Az Independent értesülései szerint a kremencsuki bevásárlóközpont több mint 60 százaléka megsemmisült az orosz csapás nyomán, az ukrán védelmi minisztérium pedig egy szerdai jelentésében rámutatott, meglehet, ez a 18 ember életét követelő kegyetlen támadás puszta véletlen volt, melyet az orosz hadsereg szakmaiatlanságával, szervezeti hiányosságaival és a precíziós fegyverek hiányával indokoltak, kiemelve, hogy ezen hiányosságok összessége valószínűleg még rengeteg polgári áldozatot fog követelni Ukrajnában.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.