Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

Közúti halálesetek: aggódnak a szakértők a közelgő napfogyatkozás miatt

Aggodalmuk nem alaptalan: a 2017-es napfogyatkozás idején (az esemény előtt és után 3 nappal) több mint ezerrel emelkedett a közúti halálesetek száma az Egyesült Államokban.

Fotó: Unsplash
Világűr

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint arról már korábban beszámoltunk, április 8-án többfelé teljes napfogyatkozást figyelhetnek meg az Egyesült Államokban, de részlegesen majdnem a teljes lakosság láthatja a nem mindennapi eseményt. Az amerikai űrkutatási hivatal korábban kiemelte, hogy a mostani a 2017-es napfogyatkozáshoz hasonló lesz, ám előbbi több szempontból is különlegesebbnek ígérkezik. Ezek közül a legfontosabb, hogy a napfogyatkozás most nagyobb területet fed majd le, így sokkal több ember láthatja azt.

Az Origo a LadBible-re hivatkozva azt írja, már most nagy a készülődés a szenzációs eseményre, míg a szakértők aggodalmuknak adtak hangot ennek kapcsán. A cikkben kifejtik: a Torontói Egyetem kutatói a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal haláleseteket elemző rendszerének adatait vizsgálták, és arra jutottak, hogy a 2017-es napfogyatkozás idején (az esemény előtt és után 3 nappal) több mint ezerrel emelkedett a közúti halálesetek száma az Egyesült Államokban. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A kutatók mindemellett azt is megállapították, hogy a napfogyatkozás idején óránként körülbelül 10 ember volt halálos autóbalesetben érintett, szemben a többi időszakban mért eredményekkel, amikor ez a szám nagyjából 8 ember volt óránként. A fő konklúzió, hogy a napfogyatkozás alatt 31 százalékkal több halálos autóbaleset történt – emelik ki. Egyúttal úgy becsülik, a napfogyatkozás idején több mint 3,7 millió ember fog útra kelni, hogy megfelelő helyről csodálhassa az égi eseményt.

A legnagyobb forgalom (270 000 – 1 000 000 látogatóval számolva) Texasban várható, innen lehet majd ugyanis a legjobban megfigyelni a napfogyatkozást – teszik hozzá. A cikkben még megjegyzik, a NASA egy látványos térképet is készített, amelyen nyomon követhető, hogy a napfogyatkozás hogyan és mikor jut el Mexikóból az Egyesült Államokon át Kanadáig, amit erre a linkre kattintva lehet elérni. De korábban azt is megírtuk, hogy egy új kutatásnak köszönhetően végre kiderült, miért tűnnek el a felhők a napfogyatkozás során.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Erősödéssel indult a forint napja szerda reggel

Újabb erősödéssel nyitott a forint egy napot, ezúttal szerda reggel, ami a jobb hírek közé sorolható.

Kikapott a Juventus a Lazio-tól, mégis ott vannak a döntőben (videó)

Meglehetősen izgalmasan alakult a Lazio-Juventus mérkőzése a Coppa Italia visszavágóján, ami a Juventus vereségével ért véget, mégis ott lehetnek a döntőben.