Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Szélsőséges iszlamista nézeteket terjesztő fiatalt vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség

A fiatalkorú férfi az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő tartalmakat tett közzé az interneten.

...svg content...Fotó: MTI/Katona Tibor
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdai közlése szerint őrizetbe vettek egy fiatalkorú férfit, aki az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő tartalmakat tett közzé az interneten. Mint írják, a Terrorelhárítási Központ (TEK) felderítési adatai alapján indított nyomozást az ügyészség. A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú férfi 2022. december 4-én egy az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő videót magyar nyelvű felirattal látott el, majd azt a terrorszervezet saját szerverén működő, nagy nyilvánosság által hozzáférhető tartalommegosztó felületre feltöltötte.

Ám a férfi ezután sem hagyott fel a terrorszervezet működésének támogatásával, amelynek során az Iszlám Állam népszerűsítése céljából általa létrehozott, bárki által elérhető szerverre további magyar nyelvű propagandakiadványt és a terrorszervezetet buzdító vallási énekeket töltött fel. Kiemelik: a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a TEK közreműködésével a fiatalt elfogta, az őrizetének elrendelését követően gyanúsítottként hallgatta ki háborús uszítás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Majd a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel letartóztatásának elrendelését indítványozta. A letartóztatás elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szerdán dönt – írja az MTI a közleményre hivatkozva. Május elején egyébként arról is beszámoltunk, hogy iszlamisták küldtek fenyegető emailt mintegy kétszáz szlovákiai iskolának, amelyet követően a helyi rendőrség azonnal megtette a szükséges intézkedéseket.

A hatóságok kiemelték, az ilyen fenyegetéseket nem veszik félvállról, ezért az intézkedésbe más rendőri erőket is bevontak, s több intézményt evakuáltak. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy kiakadt a holland miniszterelnök: Mark Rutte szerint a palesztinpárti tüntetések már nem olyan mederben folynak, ami még tolerálható lenne. Mint fogalmazott, bár a tüntetés jogosultsága vitathatatlan, a rendőrség elleni erőszak és a tulajdon rongálása már elfogadhatatlan.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.