Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Koronavírus – még a csecsemőket is elkülönítik a szülőktől Hongkongban

Ázsia egyik legfejlettebb nagyvárosában súlyos traumák érik a szülőket és gyerekeiket, ugyanis koronavírus-fertőzés gyanúja esetén még a csecsemőket is 14 napos izolációba küldhetik.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A hongkongi egészségügyi hatóságok jelenleg is érvényben lévő rendeletei alapján mindenkinek, aki pozitív koronavírustesztet produkál, kórházi ellátásban kell részesülnie, beleértve a közeli kontaktjait is, függetlenül attól, éppen felnőttről, tinédzserről vagy kisgyerekről van szó.

Az érintetteket egy külön erre a célra kialakított karanténtáborokba küldik, ahol legalább 14 napon keresztül kell tartózkodniuk, és csak akkor szabadulhatnak, ha egymás után kétszer is negatív lesz a covid-tesztjük. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Az egyik édesanya a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában arról beszélt, 7 hónapos kisfiát múlt héten vették el tőle, miután kiderült, hogy a gyermek elkapta a koronavírus-fertőzést.

Bár a hongkongi hatóságok nem kívánták kommentálni az esetet, a karantén-intézkedésekért felelős biztos, Shahana Hoque-Ali Facebook-bejegyzésében megerősítette a híreszteléseket, melyek szerint a pandémia kitörése óta több mint száz csecsemőt különítettek el szüleiktől covid-fertőzés miatt.

Múlt héten közel kétszáz hongkongi lakost küldtek karanténba azután, hogy az egyik helyi fitneszcentrumban azonosítottak egy koronavírusos pácienst, aki egyébként makkegészséges volt, és semmilyen tünetet sem produkált – esetükben nem vették figyelembe azt sem, hogy negatív koronavírusteszttel rendelkeztek.

A karanténtáborokban egyébként gyakran embertelen körülmények uralkodnak, az egyik ilyen létesítményt megjárt személy elmondta, két hétig egy 18 négyzetméteres helyiségben kellett vesztegelnie feleségével, másfél éves fiával pusztán azért, mert pár nappal korábban gyermeke olyan bölcsődei csoportban volt, ahol az egyik nevelő koronavírusos lett.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.