Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Többé nem közlik naponta a koronavírus-fertőzöttek és a járvány áldozatainak számát Floridában

MTI/EPA/Cristobal Herrera-Ulashkevich
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A floridai egészségügyi hatóságok bejelentették, hogy a járványhelyzet enyhülése és az oltási folyamatok fellendülése okafogyottá tette a statisztikák napi szintű frissítését, ezért többet már nem fognak vele foglalkozni.

Miután az államban visszazuhant a covid-fertőzöttek és -áldozatok növekménye, az egészségügyi tárca legújabb döntése értelmében befejezték a napi adatok közlését.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Ron DeSantis kormányzó múlt héten rendelte el a koronavírus-tesztelések beszüntetését, mivel a vakcináció olyan jól haladt, hogy semmi sem indokolta, hogy ellenőrizzék a lakosságot.

Christina Pushaw, a kormányzó sajtóreferense a The New York Times hírportál megkeresésére elmondta, az elmúlt egy évben jelentősen visszaesett a koronavírus-fertőzöttek száma Floridában, a tesztek pozitivitási rátája is 5 százalék alá csökkent, így semmi akadálya sincs annak, hogy az államban minden visszatérjen a megszokott kerékvágásba.

Az előző két hétben Floridában 43 százalékkal kevesebben haltak bele a koronavírusba, míg az állampolgárok 50 százaléka részesült a covid elleni vakcinák első dózisában, ami csupán egy százalékkal marad el az országos átlagtól.

A javuló tendencia jól mutatja, hogy a drákói szigor helyett az enyhe óvintézkedések is működhetnek abban az esetben, ha a lakosság érzi, gondoskodnak egészségükről és anyagi biztonságukról.

A republikánus DeSantis egyébként óriási népszerűségre tett szert az Egyesült Államokban, többen a párt következő elnökaspiránsát látják benne, akivel megreformálhatnák az országot, egyúttal elérhetnék, hogy ne a koronavírus szabályozza az amerikaiak életét, hanem éppen ellenkezőleg.