Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Környezettudatosság: lemond a Sprite az ikonikus zöld palackjairól

Fotó: Twenty20
not image

Koós Alexandra

2022. július 29. - 19:33

A vállalat szerint megújult logó és csomagolásterv is érkezik majd, amelyek célja, hogy „világszerte egységes megjelenést biztosítson” a márka számára.

A Coca-Cola szerdán közölte, hogy több mint 60 év után „nyugdíjazza” a Sprite ikonikus zöld palackjait, amelynek oka elsősorban a környezettudatosság, így augusztus elsejétől átlátszó műanyagra cserélik a csomagolást.

Soron kívül Az amerikai nagykövetség felszólította az állampolgárait: azonnal hagyják el Oroszországot 

Julian Ochoa, a cég újrahasznosításért felelős vezetője elmonda, a vállalat egyik kulcsfontosságú kezdeményezése, hogy csökkentsék a műanyaghulladékot, a színek palackokból történő kivonása pedig az újrahasznosított anyag minőségét javítja.

Mindemellett megújult logó és csomagolásterv is érkezik majd, amelyek célja, hogy „világszerte egységes megjelenést biztosítson” a márka számára, azonban a Sprite címkéin továbbra is a jól ismert zöld színárnyalatot fogják használni – derül ki a CNN beszámolójából.

Átlátszó palackokat kap a vállalat portfóliójába tartozó Fresco, a Seagram’s és a Mello Yellow is, a Dasani termékek többsége pedig 100 százalékban újrahasznosított műanyagból kerül forgalomba, amely jelentősen hozzájárul az ilyen jellegű hulladékok csökkentéséhez.