Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Kormányzó: Trump esetleges letartóztatása szimpátiát ébresztett támogatói körében

Fotó: EPA/JIM LO SCALZO
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kissé meglepő fordulatot vett a volt amerikai elnök esetleges letartóztatásának híre, támogatói ugyanis most talán még a korábbiaknál is jobban támogatják Donald Trumpot – legalábbis Chris Sununu New Hampshire-i kormányzó szerint.

Trump – akinek támogatói 2021. január 6-án megrohamozták az amerikai Capitoliumot, hogy megpróbálják megdönteni 2020-as elnökválasztási vereségét – szombaton egy közösségi médiában közzétett bejegyzésében közölte, hogy várhatóan kedden letartóztatják.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

Ezzel együtt pedig felszólította támogatóit, hogy tiltakozzanak, noha a posztban nem kívánt kitérni arra, hogy mivel is vádolják. Erre reagálva a Reuters jelentése szerint Chris Sununu New Hampshire-i republikánus kormányzó vasárnap a CNN-nek nyilatkozva kijelentette:

“Ez komoly szimpátiát kelt a volt elnök iránt.”

Nem tudni, hogy miért kelthet szimpátiát az emberekben egy volt elnök várható letartóztatásának híre, ám a kormányzó azt is állította, hogy vasárnap beszélt “néhány emberrel, akik nem voltak nagy Trump-támogatók, de mindannyian azt mondták, hogy úgy érzik, megtámadták” a volt elnököt.

Trump a közelmúlt történései ellenére sem adta fel célját, hogy induljon a 2024-es republikánus jelöltségért, a volt elnök szóvivője pedig azt mondta, hogy “a volt elnököt nem értesítették semmilyen letartóztatásról, és Trump nem szolgáltatott bizonyítékot a manhattani kerületi ügyészség kiszivárogtatásáról”.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ez az ügy azért is lényeges, mert eddig egyetlen amerikai elnök ellen sem emeltek vádat, sem hivatali ideje alatt, sem pedig azt követően büntetőjogi felelősségre vonás miatt. Trump ráadásul kijelentette, akkor is folytatni fogja a kampányt, ha bűncselekménnyel vádolják.