Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Donald Trump arra számít, hogy jövő hét kedden letartóztatják

Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) a Maryland állambeli National Harborban 2023. március 4-én. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy forrás szerint az egykori elnök korábban arra panaszkodott, hogy Alvin Bragg „gyűlöli őt”, ezért akarnak vádat emelni ellene.

Donald Trump volt amerikai elnök nemrégiben arról írt a közösségi médiás oldalán, miszerint várhatóan a jövő hét folyamán letartóztatják, illetve állította, hogy ehhez a manhattani kerületi ügyésznek van köze, ezért tüntetésekre szólított fel.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Egyéb részleteket nem árult el, ám a jogi csapata állítólag már készül a dologra, s közben a következő lépéseket tervezik, a későbbiekben pedig akár arra is sor kerülhet, hogy beszédet mond Manhattanben, bár ez még kérdéses.

„Az Egyesült Államok vezető republikánus jelöltjét és volt elnökét a jövő hét kedden letartóztatják. Tiltakozzatok, vegyétek vissza a nemzetünket”

– írta Trump.

A CNN szerint az ügyet ismerő forrás azt állította, hogy az egykori elnök korábban arra panaszkodott, vélhetően azért akarnak vádat emelni vele szemben, mert Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész „gyűlöli őt”.

Emellett néhány tanácsadója többször is javasolta neki, hogy ne szólítson fel tüntetésre, mert aggódtak amiatt, hogy egy óriási felfordulás kerekedne a dologból Manhattan utcáin, hasonlóan a 2021. január 6-i, amerikai Capitolium elleni támadáshoz.