Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Visszatérése óta először posztolt Facebookra Donald Trump

National Harbor, 2023. március 5. Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) a Maryland állambeli National Harborban 2023. március 4-én. A konferenciát évenként megrendezi az Amerikai Konzervatív Unió befolyásos republikánus, konzervatív politikusok és értelmiségiek részvételével. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Észak-Amerika
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az Egyesült Államok volt elnöke 2021-es tiltása feloldása óta először posztolt a világ legnagyobb közösségi platformjára.

Előzmény:

 

Az Egyesült Államok volt elnöke, Donald Trump pénteken „Visszatértem” felkiáltással posztolt ki egy videót, így két évvel azt követően, hogy letiltották a világ legnagyobb közösségi oldaláról, ismét használni kezdte azt.

A Facebook és az Instagram tulajdonosa, a Meta Platforms január 25-én jelentette be, hogy ismét hozzáférést ad Trumpnak az oldalaihoz, azzal indokolva a döntést, hogy a népnek hallani kell a politikusok felől, de hozzátették, ha folyamatosan megszegi a szabályokat „súlyosabb büntetést kap.”

A Facebook és az Instagram kulcsfontosságúak az Egyesült Államokban a szavazókkal való kommunikációban, valamint az adományok kérésében, így a lépés nagyon jól jön a 2024-ben ismét elnökválasztáson induló Trumpnak, akinek Instagramon 23, Facebookon 34 millió követője volt február 9-én a New York Post cikke szerint.