Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Ismét kórházba került Szász Júlia, a Nemzeti Színház művésze

Mint kiderült, további orvosi beavatkozásra van szükség.

Fotó: MTI/Soós Lajos
Kult

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban megírtuk, hogy néhány hete a Rómeó és Júlia előadása közben súlyos balesetet szenvedett a Nemzeti Színház két művésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó. A sérülteket azonnal kórházba szállították, az előadást pedig félbeszakították.

A baleset a színfalak mögött történt: az erkélyjelenethez készülődve mindketten átestek a korláton, több métert zuhantak. A színészeket súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel műtötték, később pedig hazaengedték őket a kórházból.

Az eset kapcsán lemondott a színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, aki elmondta, a vizsgálatok miatt újraépítik a díszletet, hogy kiderülhessenek a baleset pontos körülményei. Egyúttal leszögezte, számos változtatást hajtanak végre, hogy minimalizálják a veszélyforrásokat.

Valamint arról is szót ejtett, hogy a lemondása óta számos bátorító üzenetet kapott, ami igazán meghatotta. Mindemellett azonban úgy érzi, „sokan kihasználják most ezt a helyzetet, és nemtelen támadást indítottak a színház és a személyem ellen”. Ám ő úgy véli, a „szokásos viszálykodásnak most nincs itt az ideje”.

Nemrégiben pedig kiderült, hogy Szász Júlia visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára. Erről az egyetem közleményében tájékoztattak – szúrta ki az Infostart.

A közlemény szerint a Nemzeti Színház művészének állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt. Illetve megjegyezték, várhatóan hamarosan elhagyhatja a Traumatológiai Klinikát.