Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Toronymagasan vezeti az eladásokat a PS5 a Series X előtt

A Sony újgenerációs konzoljából arányaiban jóval több fogyott egy év leforgása alatt, mint a konkurens játékgépből.

...svg content...Unsplash
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Főként a termékek üzleti modelljének bonyolult helyzete, illetve a Microsoft szándékos titkolózása miatt nehéz pontos adatokat begyűjteni az eladásokról, a Wccftech portálnak azonban sikerült értékes információkra bukkanni, melyek alapján a Sony sokkal jobban áll a konzolharcban.

Az Ampere Analysis piackutató vállalat elemzése alapján 2021-ben 12,8 millió darab PlayStation 5-öt értékesítettek, míg Xbox Series X/S konzolokból mindössze 6,7 millió darab fogyott. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Mindkét gép iránt óriási túlkereslet mutatkozik, azonban next-gen Microsoft konzolhoz sokkal egyszerűbb hozzájutni a globális chiphiány ellenére is, miközben PS5-öt szinte lehetetlen beszerezni.

Az Ampere szerint az idei harmadik negyedévben a világszerte összesen 9,1 millió jelenlegi generációs játékkonzol talált gazdára: a Nintendo 3,91 millió Switchet, a Sony 3,42 millió PlayStation 5-öt, a Microsoft pedig 1,77 millió Xbox Seriest értékesített.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.