Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,557 $

Menekülttáborra nyitottak tüzet a terroristák, 22 embert öltek meg

Nem nagyon ismernek kíméletet a terrorszervezet tagjai, amelyek az elmúlt idők során folyamatos támadásokkal sújtják a lakosságot.

...svg content...Fotó: EPA/STR
Afrika

Nagy Noel

Szerkesztő

Mambo Bapu Mance, a Vöröskereszt koordinátora bejelentette, hogy 22 civil mészároltak le egy államon belüli menekülttáborban a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén található Ituri tartományban – adta hírül az Al Jazeera.

Ugyanerre a menekülttáborra már egy hete is rátörtek a fegyveresek, amely támadás során 29 ember életét oltották ki. Mance szerint a Kongó Fejlődéséért Szövetkezet (CODECO) nevű terrorszervezet állhat a támadások mögött, amely egy a több mint 100 fegyveres szervezet közül, amely aktív a régióban. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Az aranylelőhelyekben gazdag Ituri tartomány 2017 óta van kitéve folyamatos támadásoknak, elsősorban a CODECO és a különös brutalitásáról híres ADF (Egyesült Demokratikus Erők) terrorszervezetek által..

Ituriban és a szomszédos Észak-Kivuban éppen ezért ostromállapotot hirdetett a kongói központi kormány, a civil tisztviselők helyett katonai tisztviselőket ültettek a tartományok élére, ám e döntéstől nem hagyott alább az erőszak.

A Kongói Demokratikus Köztársaság egy hatalmas potenciállal rendelkező ország, mely jelentős ásványkincs-tartalékokkal rendelkezik. Egyes becslések szerint a kongói földek alatt mintegy 20 ezer milliárd dollárnyi ásványkincs is lapulhat.

Az országot azonban polgárháborúk, diktatúrák és instabilitás sújtották, amely miatt a potenciál ellenére a világ legszegényebb államának tekinthető, ahol számos betegség, köztük Ebola és Pestis is szokta áldozatait szedni.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.