Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,22 Ft
Euró
389,73 Ft
Font
455,51 Ft
Bitcoin
51,245 $

A konditeremben edzők segítettek a mentősöknek levinni a 170 kilós beteget a negyedikről

Olyannyira segítőkészek voltak, hogy még azt sem hagyták, hogy a mentősök cipekedjenek a táskákkal és a műszerekkel.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Országos Mentőszolgálat hivatalos közösségi médiás oldalán számolt be arról az esetről, amikor egy 60 év körüli, Pest vármegyei férfihez kellett segítséget hívni a hét elején, mert nehezen kapott levegőt. „A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szintű ellátásban részesítették a csaknem 170 kilós beteget” – tették hozzá.

A férfit ezt követően kórházba szerették volna szállítani, ám ezzel kapcsolatban némi probléma adódott. Mint írják, a biztonságos betegmozgatáshoz az életmentők nem voltak elegen, ám a helyszínen lévő egyik mentőtisztnek támadt egy ötlete, ami végül gyors megoldást jelentett. Ugyanis emlékezett, hogy egy fitneszteremmel szemben parkoltak le a mentővel. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Ezért le is szaladt oda, ahol arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy két „markos legény” segítségére lenne szükség, lehetőleg mielőbb. „A jószándékú gyúrósok azonnal egy emberként hagyták félbe az edzést és csapatostól siettek a mentők segítségére” – írják a Facebookon közzétett posztban, amelyből az is kiderül:

„A művelet olyan jól sikerült, hogy végül nem csak a hordágyon rögzített beteget hozták le óvatosan a negyedik emeletről, de még a táskákat és a műszereket sem engedték a mentőknek levinni”. Végül pedig azzal zárták a közleményt: „Bajtársaink megköszönték a segítséget és stabil állapotban szállították kórházba a beteget. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!”.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy múlt hónapban egy 17 éves diáklány mentette meg egy idős férfi életét egy vonatállomáson. A fiatal épp hazafelé tartott, amikor meglátta, hogy a vonatra várakozó férfi hirtelen összeesik, ezért azonnal a segítségére sietett. De azt is megírtuk, hogy átadták Győr új, hipermodern mentőállomását, amely tíz mentőegységnek ad helyet.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.

Cristiano Ronaldo egy zseni, megint gólt lőtt (videó)

Cristiano Ronaldo úgy gyártja a gólokat, mintha kötelező lenne, megint betalált a szaúdi bajnokságban, ami sokat ért.