Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,689 $

Átadták Győr új, hipermodern mentőállomását

Tíz mentőegységnek ad helyet az állomás.

Gyõr, 2024. február 5. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára (k), Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelõs helyettes államtitkára (j10), Csató Gábor, az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) fõigazgatója (j11), Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester (b11), Haness János, az OMSZ regionális igazgatója (b13), Kara Ákos (j13) és Simon Róbert Balázs (j12) fideszes országgyûlési képviselõk, valamint Gyõrfi Pál, az OMSZ szóvivõje (b2) az OMSZ új, gyõri mentõállomásának átadásán 2024. február 5-én. MTI/Krizsán Csaba
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerint az új komplexum a világ legmodernebb mentőállomásai közé tartozik, amely nem csak Győr városát, de a térséget is ellátja. A 3,8 milliárd forint kormányzati támogatásból megépített állomás közel van a kórházhoz, valamint az autópályához is.

Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára hozzátette, hogy az új mentőállomás arra is alkalmas, hogy mintaként szolgáljon a hasonló projektek számára. Kiemelte, hogy az ilyen beruházásoknál amellett, hogy funkcionális és gazdaságos legyen, arra is törekednek, hogy maximálisan szolgálja a benne dolgozók tevékenységeit. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Az új állomásban a vonuláshoz szükséges helyiségek mellett közösségi terek, pihenő- és rekreációs szobák, oktatóterem és szerviz is található. A fenntarthatóságot biztosító elemekre is hangsúlyt fektettek, mint a napelemes rendszer, vagy az elektromos autótöltők – írja a Magyar Építők.

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára az avatáson elmondta, hogy a bérrendezés mellett az infrastrukturális fejlesztési program is lényeges szempont, melynek részeként 107 mentőállomást újítottak fel, 35-öt építettek, továbbá ezer mentőautót is lecseréltek, melyek átlagéletkora jelenleg kevesebb, mint öt év.