Dollár
431,58 Ft
Euró
423,14 Ft
Font
482,17 Ft
Bitcoin
19,351 $

Komoly problémák adódtak a mosonmagyaróvári kórházban

Mosonmagyaróvár, 2015. január 22. A Mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézet épülete, ahol felavatták a felújított rehabilitációs osztályt és az új sürgősségi betegellátót 2015. január 22-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
not image

Kulcsár Péter

2021. március 10. - 15:41

Egyre több orvos és ápoló mondott fel a klinikán, továbbá bezártak olyan részleget is, amelyet nemrég újítottak fel.

Nemrég nagy riadalom lett úrrá Mosonmagyaróváron, miután olyan hírek terjedtek el, hogy a kórház nagy része bezárhat, a fekvőbeteg-ellátást pedig áthelyezhetik Győrbe – adta hírül a 24.hu portál.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

A Karolina Kórházban viszonylag sokan mondtak fel a dolgozók közül március 1-jén, amikor is alá kellett volna írni az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést. Bár hivatalos adatok még nincsenek, ám a feltételezések alapján nagyjából annyian hagyták ott a kórházat, mint a sokkal nagyobb győri klinikán.

A napilap összegyűjtötte a helyi Facebook-oldalakon közzétett beszámolókat, amelyekben szintén a lakosok aggodalmait lehetett olvasni:

“Tegnap voltam Sztk-ban. Ott azt mondták, hogy minden rendelés szünetel de hogy meddig azt nem tudják.”

A kórház kiadott csütörtökre egy közleményt, amelyben azt írták, a bizonytalanságot megszüntették, ám a szülészeti-nőgyógyászati és a gyermekosztályos ellátás átmenetileg szünetel, ami azt jelenti, hogy ezt a funkciót határozatlan ideig a győri kórház veszi át.

Az átszervezésnek több oka is lehet, egyrészt a pandémia miatt megnőtt a terhelés, ezért más osztályokról kell átvezényelni a dolgozókat, másrészt komoly orvos- és szakápolóhiány is jelentkezett, ami a sebészeti és traumatológiai részleget is érintette.

Nagy István agrárminiszter végül határozott döntést hozott, és elérte, hogy újranyissák a bezárt osztályokat, és onnan ne Győrbe, hanem Győrből Mosonmagyaróvárra rendeljenek ki dolgozókat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.