Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Komoly gondban vannak a háziorvosok

Hiába kéri Müller Cecília és Kásler Miklós, a háziorvosok nem akarnak visszatérni a régebben megszokott rendelési rendhez.

...svg content...MTI/Balázs Attila
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A koronavírus-járvány harmadik hullám végét jelezvén június 18-án Müller Cecília országos tisztifőorvos és Kásler Miklós miniszter arra szólította fel a háziorvosokat, hogy biztosítsák a személyes megjelenéssel járó vizsgálatokat és álljanak vissza a pandémia előtti szabályokhoz.

Az ATV Híradó riportjából kiderült, levelet kaptak a háziorvosok Müller és Kásler szignójával, melyben azt kérik, az alapellátásban térjenek vissza a régi rendhez, és szabadon mehessen mindenki személyesen a rendelőbe, ha panaszai vannak. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

A háziorvosok úgy gondolják, az új határozattal indokolatlan tumultus keletkezhet a várótermekben és a rendelőkben. Bélteki Béla, újfehértói háziorvos a televíziócsatorna megkeresésére elmondta, szerinte ezután sem célszerű időpontkérés nélkül megjelenni a háziorvosoknál.

Az ő rendelőjében ezután is csak telefonos egyeztetést és bejelentkezést követően lehet személyesen megjelenni, és receptet is kizárólag telefonon fog felírni.

Az orvosok és a páciensek arra is panaszkodnak, hogy a személyes megjelenés után hiába kérnek lehetőséget szakorvosi vizsgálatra, még időpontot sem kapnak a betegek.

Az orvosok egyöntetű véleménye alapján a betegek jobban járnak, ha nem kell órákat várakozniuk a rendelésre, hanem előre meghatározott időpontra mehetnének, ezért már nem kívánnak változtatni a bevált gyakorlaton.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Reagált az itthon is akkumulátor-gyárakat üzemeltető SK ON a pénzügyi nehézségekkel kapcsolatos hírekre

Az utóbbi napokban felröppent hírek szerint a vállalat vezetősége vészhelyzetet jelentett be a folyamatos veszteségek miatt, ám az SK ON szerint csak elkerülni szeretnék azt.