Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Egy hónap múlva már számlákat küldhet a kormány Brüsszelnek

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 20-án. MTI/Bruzák Noémi
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Ismét fontos lépést tett meg a kormány annak érdekében, hogy hozzájussanak a kohéziós pénzekhez.

Gulyás Gergely miniszter nagy bejelentéseket tett a csütörtöki kormányinfó alatt. Megtudhattuk, hogy a 2023-as költségvetés már úton van, és hamarosan elfogadásra kerülhet, benne a honvédség fejlesztési összegével.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A honvédelem is kiemelt szerepet kap a költségvetésben, ami meghaladja a GDP 2%-át. Minden eddiginél modernebb, fejlettebb és erősebb lehet a honvédség, mely ugyancsak fontos része a biztonságos Magyarországnak.

Gulyás bejelentette, az Országgyűlés mindenfajta ellenszavazat nélkül elfogadta az igazságügyi törvény módosítását. Ez pedig lehetővé teszi, hogy rövid időn belül minden pontnak megfeleljen Magyarország, aminek a végén hozzájuthat a kohéziós pénzekhez.

A hivatalos tájékoztatás szerint egy hónap múlva már számlákat küldhet a kormány Brüsszelnek. Abban bíznak, hogy ezek az összegek kifizetésre fognak kerülni, ugyanakkor ez nem a Helyreállítási Alap része.