Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Kiszivárgott egy hangfelvétel a Kutyapártról, a Momentum tagadja, hogy köze lenne hozzá

Az MKKP pártigazgatója azt állította, a Momentum áll a szivárogtatás mögött, a párt szóvivője ezt most tagadta.

...svg content...Fotó: MTI/Mónus Márton
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Az ATV beszámolója szerint kiszivárgott egy hangfelvétel a Magyar Kétfarkú Kutya Pártról (MKKP), mely alapján sejthető, hogy kissé kaotikusan működött 2021-ben. A koronavírus-járvány miatt a meetingeket online, a Zoomon keresztül tartották meg, s így került rögzítésre a hangfelvétel is.

A hangfelvételen a párt munkatársa egyebek mellett beszámolt az éves jelentésekről, a meetingen pedig elhangzott, hogy több olyan pénz is van, amivel nem tudnak elszámolni. A felvétel tanúsága szerint nem mindenben működtek teljesen szabályosan, miután a pártok és azok alapítványai is kapnak állami támogatást, ugyanakkor ezek között elvileg nem lehet átjárás. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

E szabálytalanságok nyomán az Állami Számvevőszék a 2020-as és 2021-es pénzügyi beszámolók miatt büntette meg az MKKP-t tavaly 11,2 millió forintra. Nagy Dávid, az MKKP pártigazgatója az ATV Start műsorában a kiszivárgott hangfelvételek kapcsán kijelentette:

„Fél éve tudunk erről a felvételről, momentumos emberekkel beszéltünk – hiszen ahogy a DK-ban, vagy a fideszben, ott is vannak jó emberek – én onnan tudok róla, hogy ez a felvétel eljutott hozzájuk, és ki akarják hozni.”

A Telex eközben megkereste az ügyben a Momentumot is, melynek szóvivője, Varsányi Áron válaszában kijelentette, nem a párt szivárogtatta ki a hangfelvételt.