Dollár
396,06 Ft
Euró
417,62 Ft
Font
484,52 Ft
Bitcoin
16,974 $

Kinyitotta kapuit Seychelle-szigetek a beoltott turisták előtt

Victoria, 2011. május 21. 2011 májusában készült légi felvétel a Seychelle-szigetekről. 2011. május 21-én a londoni St James-palota bejelentette, hogy II. Erzsébet brit királynő unokája, Vilmos brit herceg és felesége, Katalin hercegnő hazaérkezett 10 napos nászútjúkról, amelyet a szigeten töltöttek. Cambridge hercege és a polgári származású Kate Middleton április 29-én házasodtak össze, azonban csak napokkal később indultak nászúra. Esküvőjüket világszerte 2,5 milliárd tévénéző nézte élőben. (MTI/EPA)
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A világ egyik leghíresebb turistaparadicsomának számító szigetország kormánya bejelentette, hogy koronavírus-vakcináról szóló igazolással, valamint 72 óránál nem idősebb negatív RT-PCR-teszttel mostantól bárkit fogadnak.

Január 14-én hivatalossá vált, hogy Seychelle-szigetek újranyitja kapuit a turisták előtt egy kétlépcsős rendszernek köszönhetően. Első körben azokat az utazókat fogadják majd, akik megkapták a Pfizer-vakcina mindkét dózisát, ezután PCR-tesztet fognak rajtuk elvégezni, és ha negatív eredménnyel zárul, akkor engedélyezett lesz számukra a szabad mozgás.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

Második körben, március közepén azok is beléphetnek majd a Seychelle-szigetekre, akik ugyan nem voltak oltva, de 72 óránál nem idősebb negatív PCR-teszttel rendelkeznek – adta hírül a Hindustan Times portál.

Az egészségügyi minisztérium előrejelzése szerint márciusig a lakosság 25 százaléka áteshet az oltáson, ezért semmi akadályát nem látják annak, hogy tavasszal ismét érkezhessenek külföldi vendégek a trópusi paradicsomba.

A hivatalos közleményben megjegyzik, hogy az idei turistaszezon ugyanúgy fog zajlani, mint a korábbiak, mindössze egy negatív PCR-bizonylatot kell felmutatniuk a nyaralni vágyóknak megérkezés előtt.

Seychelle-szigetek jelenleg kizárólag indiai látogatók előtt nyitott ki, az oltatlan állampolgárok csakis magánrepülőgépeken léphetnek be az ország területére abban az esetben, ha van igazolt negatív teszteredményük.

Nemcsak a Seychelle-szigetek, hanem a népszerű sivatagi látványosságairól híres Dubaj szintén tárt karokkal várja a turistákat, az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városában ugyanis visszatért az élet a megszokott kerékvágásba.