Clouds
21 Budapest
Dollár
359,52 Ft
Euró
390,06 Ft
Font
443,99 Ft
Bitcoin
22,875 $

Javasolt a végstádiumban lévő daganatos betegek koronavírus elleni beoltása?

Belföld
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Müller Cecília válaszolt arra a kérdésre, hogy mi a helyzet azokkal, akik végstádiumban vannak, de mégis igényelnék az oltást.

Müller Cecília válaszolt arra a kérdésre, hogy mi a helyzet azokkal, akik végstádiumban vannak, de mégis igényelnék az oltást.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Az országos tisztifőorvos is jelen volt az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján, ahol az a kérdés is elhangzott, hogy vajon javasolják-e azoknak az embereknek a beoltását, akik végső stádiumú daganatok megbetegedésben szenvednek, és igényelnék a vakcinát.

„Természetesen ezt a kérdést az oltóorvos dönti el. Mindig mérlegelni kell egy beavatkozás előtt, hogy a beavatkozásnak van-e nagyobb kockázata, vagy éppen annak az elmaradása okoz-e nagyobb kockázatot a betegnek.”

„Tudjuk jól, hogy a daganatos betegség egy krónikus megbetegedés, tehát adott esetben az oltóorvos fogja eldönteni, hogy annak a betegnek az aktuális állapotában ő hogyan dönt.” – tette hozzá Müller Cecília.

Biztonságosnak minősítették a kínai koronavírus-vakcina gyártását a magyar hatóságok

„Mindenesetre azt figyelembe kell venni, hogy éppen egy ilyen súlyos betegségben szenvedőnél egy koronavírusos fertőzéses megbetegedésnek az elkapása bizony nagyon súlyos szövődményekkel járhat.”