Clouds
21 Budapest
Dollár
359,52 Ft
Euró
390,06 Ft
Font
443,99 Ft
Bitcoin
22,875 $

Kinyitott Dubaj, a pandémia ellenére ismét turistáktól hemzseg a város

Dubaj, 2021. január 12. Az Ain Dubai, vagyis a dubaji óriáskerék 2021. január 12-én. A mai napon befejeződött a fülkék felszerelése. Az óriáskerék felépítéséhez 25 százalékkal több acélt használtak fel, mint amennyi vasból az Eiffel-torony készült. Az Ain Dubai összesen 9000 tonna acélt tartalmaz, a 250 méteres magasságával a világ legmagasabb óriáskereke lesz. MTI/AP/Kamran Dzsebreili
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Egyesült Arab Emírségekben található turistaparadicsomban a világon először lazítottak a korlátozásokon, így újból szabadon lehet ki-bejárni az városban.

Az Egyesült Arab Emírségekben található turistaparadicsomban a világon először lazítottak a korlátozásokon, így újból szabadon lehet ki-bejárni az városban.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Miközben a maszkviselés és a közösségi távolságtartás továbbra is kötelező, az élet visszatért a korábban megszokott kerékvágásba – az éttermek nyitva vannak, a hotelek és az óriási plázák tárt karokkal várják a vendégeket.

A különböző éjszakai bárokban és klubokban önfeledten szórakozó embereket látni, a strandokat megtöltötték a fürdőzők, a sétányok megteltek nézelődőkkel – írja a France24 hírportál.

Az Emirates légitársaság járatainak háromnegyedét újraindították, és már várják a Nagy-Britanniából és Oroszországból érkező utasokat, akik fellendíthetik újból a turizmust a városban.

Annak ellenére, hogy zajlik a régi élet Dubajban, a koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Arab Emírségekben továbbra is vészjósló magasságokban van. A közel 10 millió lakossal rendelkező országban naponta átlagosan 3 ezren kapják el a fertőzést, az áldozatok száma pedig a pandémia kitörése óta 745-re nőtt.

Azok, akik negatív PCR-tesztet produkálnak, bármikor beléphetnek Dubajba, ahol jelenleg kora nyárias, 25 Celsius-fokhoz közeli enyhe időjárás honol. A terekre és az utcák sarkára kézfertőtlenítő-állomásokat telepítettek, valamint teleplakátolták a várost a védőtávolság betartásával kapcsolatos figyelmeztetésekkel.

Az éttermek többségében digitális QR-kódokkal helyettesítették a menüket, amelyeket beszkennelve könnyedén válogathatnak a fogások közül a vendégek a mobiltelefonjaikon.

A megkérdezett turisták elégedettek a kiszolgálással; egyikük elmondta, azért repült el Alabamából Dubajba, hogy végre kimozdulhasson otthonról, és elfelejthesse azt a bezártságot, amit az Egyesült Államokban nap mint nap tapasztalt.

A kormány előzetes tervei szerint idén megtarthatják a 2020-ban elhalasztott Dubaji Expót, amely több millió turistát vonzhat be, ezáltal újfent felpöröghet a gazdaság az Egyesült Arab Emírségekben.