Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,24 Ft
Euró
393,09 Ft
Font
459,76 Ft
Bitcoin
69,038 $

Minden vagyonát elkobozzák a korábbi futballvezetőnek, soha nem szabadulhat

Kína futballszövetségének volt vezetője veszteget és kenőpénz elfogadása miatt kapott életfogytiglani börtönbüntetést.

Fotó: Unsplash/Vincent Chan
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

A kínai állami média kedden arról számolt be, hogy Csen Hszü-jüant a fentebb említett bűncselekmények miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, aki korábban a kínai nemzeti futballszövetség vezetőjeként dolgozhatott. Ezzel együtt egy életre megfosztották politikai jogaitól, és az ítélet szerint minden személyes vagyonát elkobozzák.

Az illegális nyereséget visszaveszi a kormány, mely végül az államkincstárhoz került. A nyomozás alatt megállapították, hogy a korábbi vezető 2010 és 2023 között visszaélt a tisztségeivel, manipulálva ezzel a szerződéseket, a befektetési műveleteket, amikért cserébe hol pénzt, hol pedig értéktárgyakat fogadott el. Soron kívül Nyárias időjárásunk lesz a hétvégén is, vasárnap akár 31 fok is lehet

Összesen 4,05 milliárd forint értékben tette ezt meg, ami több mint 81 millió jüannak felel meg. Hangsúlyozták, hatalmas kárt okozott ezzel a 67 éves férfi a kínai labdarúgás ügyének. Mellette még négy másik tisztviselőt, Csen Jung-liangot, a nemzeti labdarúgó-szövetség korábbi ügyvezető főtitkárhelyettesét, Liu Lejt, a vuhani labdarúgó menedzsmentközpont korábbi igazgatóját, valamint Jü Hong-csent, a szövetség korábbi alelnökét és Tung Csenget, a Kínai Szuperliga korábbi főigazgatóját is vizsgálták kenőpénzek elfogadása miatt. Jü 13 évet, Tung 8 esztendőt, míg Csen 14 év börtönbüntetést kapott.

Liner/MTI