Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Saját fejlesztésű gyógyszerekkel veszi fel a harcot a koronavírus ellen Kína

Sanghaj, 2023. január 15. Infúziót kap egy beteg hozzátartozójának társaságában egy sanghaji kórházban 2023. január 15-én. A kínai hatóságok által az elõzõ nap közölt adatok szerint 2022. december 8. és 2023. január 12. között csaknem 60 ezer ember halt meg az új koronavírus járványa miatt Kínában. MTI/EPA/Alex Plavevski
Ázsia
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A kínai hatóságok két új fejlesztésű koronavírus elleni gyógyszer használatára adott engedélyt, miután a betegség terjedése továbbra is súlyos gondokat okoz az országban.

Előzmény:

 

A kínai gyógyszerek és orvosi eszközök engedélyeztetésével foglalkozó hatóság vasárnap jelentette be, hogy két hazai fejlesztésű, szájon át bevehető gyógyszer használatára adtak engedélyt enyhe tűnetekkel rendelkező koronavírusos betegek számára, írja a Reuters.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A két gyógyszert, melyeket felnőtt, enyhe-közepes súlyosságú koronavírusos fertőzésben szenvedő betegek számára ajánlanak, a Simcere Pharmaceutical Group és a Shanghai Junshi Biosciences fejlesztette ki, áll az intézmény közleményében.

Kína még december elején enyhített a koronavírusos esetek szigorú lezárásokkal való teljes kiiktatásán, vagy legalábbis terjedésük komoly lassításán alapuló zéró-COVID szabályzaton, miután több helyen is tüntetések robbantak ki ellene.

A szabályok enyhítésével a belföldi és külföldi utazások is sokkal egyszerűbbek lettek, de ezzel együtt a betegség is gyorsan terjedni kezdett az országban, ezért nőtt meg a kereslet a koronavírus elleni gyógyszerekre.