18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kína: kegyetlenül bántalmazták a rájuk bízott gyermekeket a bölcsődei gondozók

Fotó: Twenty20
not image

Koós Alexandra

2022. június 23. - 20:00

A felháborító esetről egy videófelvételt is készítettek az elkövetők, akik a bizonyítékok alapján örömüket lelték a tetteikben.

Egy kelet-kínai bölcsőde három dolgozóját vették őrizetbe, miután egy megdöbbentő videó terjedt el az interneten, amelyen láthatólag két bántalmazott kisgyermek elkeseredetten zokog, miközben hátrakötött kézzel küzdöttek a szabadulásért.

A helyi rendőrség közleménye alapján az incidens a Csiangszu tartományban található Csitung városában történt, az állítások szerint pedig három gondozó felelős a gyermekbántalmazásért, akik a nyilvánosságra került bizonyítékok alapján örömüket lelték a tetteikben.

A megrázó felvételeken az látható, amint az egyik gyermek az ágyában fekve hangosan zokog és azt kiabálja, hogy „nem akarom, nem akarom”, miközben a kezei szorosan a háta mögé vannak kötözve, a másik kicsit pedig az ajtókilincshez kötözték, mialatt a videót készítő nő végig nevetett.

A központ tulajdonosa később nyilvánosan bocsánatot kért, beszédében pedig elmondta, hogy mélységesen sajnálják mindazt, amit a vádlottak elkövettek a gyermekekkel szemben, emellett beismerte, hogy elkerülhetetlenül felelősséggel tartoznak a történtekért.

Az esetet követően bezárták a bölcsődét, amely jelenleg is zárva tart, emellett ígéretet tettek arra, hogy megfelelőbb képzést biztosítanak az alkalmazottainak, valamint térfigyelő kamerákat szerelnek fel, hogy ellenőrizhessék a gondozók viselkedését.

Sajnálatos módon Kínában számos gyermekbántalmazással kapcsolatos incidens történt az elmúlt években, a probléma súlyosságát pedig az is jelzi, hogy hétfőn egy 7 éves kisfiú halt bele a sérüléseibe, miután az egyik tanára brutálisan megverte.

A South China Morning Post beszámolója alapján a kínai ügyészek tavaly több mint 45 800 gyermekbántalmazásban érintett személy letartóztatását hagyták jóvá, 2020-ban pedig közel 38 800 ilyen jellegű intézkedés történt.