Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Uniós vámok: megérkezett a kínai válaszcsapás, íme a részletek

A kínai hatóságok dömpingellenes vizsgálatot indítottak az európai konyakimporttal kapcsolatban, válaszul arra, hogy az Európai Unió ideiglenes vámokat vetett ki a kínai elektromos járművekre.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A beszámoló szerint Kína pénteken jelentette be, hogy meghallgatást tervez az európai konyakimport ügyében. A lépés tovább fokozta a kereskedelmi feszültségeket, amelyek ugyanazon a napon éleződtek ki, amikor az Európai Bizottság ideiglenes vámjai hatályba léptek a kínai gyártású elektromos járművekre.

A kínaiak lépésével kapcsolatban Jean-Jacques Guiony, az LMVH a luxuskonglomerátum pénzügyi igazgatója azt mondta: vélhetően ez a válasz az unió által kiszabott ideiglenes vámokra. De nem ez az egyetlen probléma a konyakipar számára, ugyanis Kína még januárban indított vizsgálatot annak érdekében, hogy megvédje hazai konyakiparát. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

A Hennessy és más európai konyakgyártók július 18-án Pekingben vesznek majd részt az iparágat érintő kínai dömpingellenes vizsgálatról szóló meghallgatáson – írja a Portfolio a Reuters cikke alapján. „Nem lehetünk a globalizáció beteg embere” – fogalmazott Jean-Jacques Guiony arra utalva, hogy Kína jelenleg gyengébbnek látja Európát az Egyesült Államokhoz képest.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy már épülőben van Szegeden a kínai elektromos autókat gyártó BYD gyára. Majd arról érkezett hír, hogy a gyár építéséhez szükséges mintegy négymillió tonna ömlesztett árut várnak Kínából a következő három évben, amelyeket a szeged-kiskundorozsmai PSP Terminálon keresztül szállítanak majd az építkezés helyszínére.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Reagált az itthon is akkumulátor-gyárakat üzemeltető SK ON a pénzügyi nehézségekkel kapcsolatos hírekre

Az utóbbi napokban felröppent hírek szerint a vállalat vezetősége vészhelyzetet jelentett be a folyamatos veszteségek miatt, ám az SK ON szerint csak elkerülni szeretnék azt.