Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Kína drasztikusan csökkenti a Japánból származó tenger gyümölcseinek importját

Ahogy azt előzetesen bejelentették, drasztikusan csökkentették az importot a fukusimai vízkibocsátás miatt.

Fotó: Unsplash/Mike Bergmann
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A legfrissebb adatok alapján augusztusban 67 százalékkal csökkent az import az egy évvel korábbihoz képest, mintegy 3 milliárd jenre: a Japánból származó tenger gyümölcseinek Kínába történő behozatala jelentősen visszaesett, miután Peking a Fukusima Daiichi atomerőműből származó szennyvízkibocsátásra válaszul betiltotta a szomszédos országból származó tengeri termékek behozatalát.

A Guardian jelentése szerint az NHK közszolgálati televízió a kínai vámhatóság adataira hivatkozva osztotta meg, hogy a Kínába történő export 67 százalékkal csökkent augusztusban az előző év azonos időszakához képest. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Peking és Hongkong augusztus végi döntése, miszerint felfüggesztik a japán tengeri termékek teljes behozatalát, diplomáciai vitát váltott ki Kínában, miközben a japán vállalkozások és diplomáciai hivatalok rengeteg sértő hívást kaptak.

A japánok a vizet úgy kezelik, hogy a legtöbb radioaktív anyagot eltávolítsák belőle, ugyanakkor még mindig tartalmaz tríciumot, a hidrogén egy olyan izotópját, melyet nem lehet könnyen elkülöníteni a vízből.

Mindennek ellenére a tudósok rámutattak, hogy Kína saját atomerőművei magasabb tríciumtartalmú szennyvizet bocsátanak ki, mint amennyit a fukusimai kibocsátásban találtak, és hogy a szintek mind az emberi egészségre nem károsnak tartott határértékeken belül vannak.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.