Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,392 $

Kikosarazta a Bayernt és a Chelsea-t, hogy a Barcelona edzője lehessen?

Egyre többet cikkeznek arról, hogy német szakember veheti át Xavi helyét a Barcelona kispadján.

...svg content...Fotó: Marco Rossi (b), a magyar (b) és Hansi Flick, a német válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország - Magyarország mérkőzés előtt a lipcsei Red Bull Arénában 2022. szeptember 23-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Hansi Flick a Bayern München után állítólag a Chelsea vezetőedzői posztjára tett ajánlatát is visszautasította, a hírek szerint ráadásul jó okkal tette mindezt, ugyanis a következő szezonban a Barcelona vezetőedzői posztjára pályázik.

A Chelsea kedden hivatalosan is búcsút intett Mauricio Pochettinónak, így az argentin mindössze egy év után távozott a londoni csapattól. A hírek szerint Chelsea vezetősége Flicket jelölte meg elsődleges célpontként a megüresedett menedzseri poszt átvételére, ám az 59 éves német állítólag visszautasította a megkeresésüket. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

A spanyol Mundo Deportivo és egyes brit lapok szerint mindezt azért tette, mert minden vágya, hogy Xavi utódja legyen a Barcelona vezetőedzői posztján. A katalán csapat az elmúlt szezonban csak második helyen végzett a bajnokságban, és a teljesítmény sem volt mindig elfogadható, így akár még az is elképzelhető, hogy bejönnek a számításai.

Már csak azért is, mert Xavi körül meglehetősen sok a bonyodalom az utóbbi időben, hiszen azt követően, hogy néhány hónappal ezelőtt bejelentette távozását, a klubvezetőkkel történő egyeztetést követően mégis a maradás mellett döntött, majd egy klubot és játékosokat kritizáló nyilatkozata miatt ismét felerősödtek a távozásáról szóló hírek.

Flick 2000 és 2005 között a Hoffenheimnél, 2019 és 2021 között pedig a Bayern Münchennél töltötte be a vezetőedzői posztot, hogy aztán 2023-ig a német válogatottat irányítsa.

A beszámolók szerint a Barcelona illetékesei szerdán Londonba utaztak, hogy tárgyalásokat folytassanak Flickkel, és tekintettel a két fél közötti kölcsönös érdeklődésre, jó esély van rá, hogy végül német menedzserrel vágnak neki a katalánok a következő szezonnak, kivéve, ha végül egy újabb csavar után Xavi mégis a helyén marad.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.