Kijött az intenzívről a fiú, akinek leállt a szíve az első adag Pfizer után

Fotó: Unsplash/Jesse Paul
not image

Borbély Fanni

2021.július.16 - 21:56

Kihozták az intenzív osztályról azt a 16 éves fiút, akinek hat nappal azután, hogy megkapta a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltóanyag első adagját, leállt a szíve – közölte az Egészségügyi Minisztérium (MOH) csütörtökön.

A Yahoo News Singapore kérdésére adott válaszában a minisztérium közölte, hogy a fiút “aktív megfigyelés” céljából átszállították a Nemzeti Egyetemi Kórház (NUH) egy másik osztályára. A beteg állapota továbbra is stabil, és a minisztérium még vizsgálja a szívmegálláshoz vezető okokat – tette hozzá a minisztérium.

“A beteg jóléte az elsődleges célunk, és a (NUH) kiváló csapatának szoros orvosi felügyelete alatt áll, és reményeink és jókívánságaink vele és családjával vannak, hogy stabilan felépüljön”

– közölték.

A fiú táplálékkiegészítőket szedett, és az edzőteremben testsúlyának majdnem kétszeresét emelte éppen, amikor július 3-án reggel összeesett, hat nappal azután, hogy június 27-én megkapta a Pfizer/BioNTech vakcina első adagját. A fiút még aznap este kritikus állapotban szállították át az NUH intenzív osztályára a Khoo Teck Puat Kórházból (KTPH), ahol először kezelték.