Kihalóban vannak az igazi férfiak?!

not image

A T-800-as

2020. január 8. - 08:17

A kérdés valójában nem is annyira kérdés, inkább költői, mintsem olyasvalami, amire igazán válaszolnunk kellene. Mélységesen szomorú a helyzet, de még mindig léteznek páran, akikre joggal mondhatjuk azt, hogy igazi férfiak.

Minden korszaknak megvan a maga generációja, így az „igazi férfiaknak” is, de manapság nagyon kevesen vannak, noha sok szempontból adott lenne a lehetőség. Még mindig sok az olyan nő, akik igazi törődésre vágynak, de mintha csak tűt keresnének a szénakazalban.

Korántsem arról van szó, hogy évtizedről évtizedre romlana a helyzet. Sok nő örülne annak, ha „csak” erről lenne szó. A kegyetlen valóság az, hogy évről évre egyre kevesebb igazi férfit találunk, és azokat a férfiakat most nem vennénk ide, akik csak vonalakban mondhatóak annak. Ki tudja, pár esztendő múlva talán őket is kénytelenek leszünk az igazi férfiak közé sorolni.

Köszönhetően a generációs különbségeknek, nem mindenki számára jelenti ugyanazt az „igazi férfi”. Vannak, akik azt mondják, igazi férfi az, aki mindent megvesz a nőnek, vagy szépen megmunkált izmai vannak, és lehet vele villogni a strandon.

Az ehhez hasonló vélemények alkotóit azonban ki kell ábrándítanunk, mert egy férfi nem attól válik igazi férfivá, ha mindent megvesz a nőnek, és gyakran viszi étterembe, vagy egy évben többször elviszi nyaralni.

Egy igazi férfi ott kezdődik, hogy mindenfajta kompromisszum nélkül felvállalja azt, akit szeret, becsül és akivel igazán törődni szeretne. Megannyi példa van arra, hogy egy férfi szeretőt tart a felesége, vagy egy másik nő mellett, miközben azt mondja, hogy ki fog lépni a házasságból, vagy az adott kapcsolatból. Ilyenkor hónapokon, vagy éveken át mennek a kifogások és a hitegetések, miközben nemcsak a két nőnek, hanem saját magának is hazudik.

Vannak, akik ilyenkor még csak ígérgetni sem ígérgetnek, hanem szimplán elfogadtatják a helyzetet a másik féllel, aki kissé naiv módon a szerelemtől átitatva csak vár és vár, de hiába. Az igazi férfi alapismérve, hogy maximálisan felvállalja a kapcsolatát, büszke arra, és minden egyes nap tesz azért, hogy az működjön.

Megannyi férfi gondolja magáról azt, hogy ő megtestesíti ezt a képet, de közben messze nincs tisztában azzal, mit is jelent ez. Manapság pontosan emiatt kerülnek háttérbe azok a nők, akik egy ilyen társra vágynak. Számukra két út létezik: elfogadják a helyzetet, és sokáig képesek magányosan élni, míg rá nem találnak egy igazi férfira, akivel működnek is a dolgok, addig a másik út, amikor beérik egy olyan párral, akiben csak nyomokban vannak meg ezek a tulajdonságok.

Rettentő nehéz a kérdés, mivel a nőknek több szempontból is ketyeg a biológiai órájuk, és a családalapítás amúgy sem egyszerű dolog. Nagyon sok mindennek kell(ene) jól működnie ahhoz, hogy egy olyan család jöjjön létre, melynek tényleg van jövője.

Ezek a nők, akik valódi értékeket képviselnek, háttérbe kerülnek, mert a legtöbb férfi tart tőlük, nem tudják őket kezelni, és igazán meghódítani sem. Ilyenkor jönnek azok a bizonyos minősíthetetlen jelzők, amik nem tűrnek nyomdafestéket.

Az igazi férfi őszintén érdeklődve, érdeklődéssel közelít, valóban figyel arra, amit a vele szemben ülő nő mond, és ennek megfelelően alakítja a kommunikációt. Nem játszik szerepet, nem hord maszkot, hogy a lehető leghamarabb elérje a célját.

Egy igazi férfi tiszteletben tartja a nő kéréseit, és kész várni. Ha valaki igazán érdekel, akkor türelmesek vagyunk vele, és nemcsak a kapcsolat elején. Ennek mindkét oldalról meg kell lennie, de figyelnünk kell a jelekre, és egy nőnél nagyon sok ilyen jel van. Az igazi férfi cselekszik, és nem ígérget.

Furcsa, de a nők többsége már az önzőséget is elfogadta, ami néhány évtizeddel ezelőtt kizáró ok lehetett egy kapcsolatban. Ezekben a modern időkben nagyon sok önző férfival találkozhatunk, akik a saját érdekeit helyezik előtérbe, a hálószobán belül is. Ezzel pedig nemcsak a kapcsolatát, hanem a mellette lévő önbizalmát is rombolja, méghozzá napi szinten.

Azok a nők, akik ezekre a férfiakra vágynak, nem várnak sokat, csak azt, hogy igazi nőként bánjanak velük. Itt nem a pénzről és a csillogásról van szó, mert az megint egy másik kasztba tartozik a nőket illetően. A törődés, az odafigyelés, a nyílt és őszinte kommunikáció az, ami mindezt meghatározza. Oly egyszerű, de mégis sokan kerülik ezt.

Csak nézzünk körül, akár a saját házunk táján is… Megvan a kellő törődés, az odafigyelés, a nyílt és őszinte kommunikáció? Tisztességesen beszél velünk a párunk? Sokkal több a kapcsolatromboló elem, mint azok a dolgok, amik által egy kapcsolatot valódi kapcsolatnak hívhatunk, de mégis nagyon kevés az ilyen férfi, pedig oly egyszerű lenne.

Ez már a nevelésnél kisiklik, mert egyes szülők nem foglalkoznak a témával, azzal, hogy a nők mit is jelentenek, milyen értékeket hordoznak magukban, és milyen különleges kapcsolatot lehet kialakítani velük. Miután egyre kevesebb az olyan szülő, aki külön ezzel is foglalkozik, nem okozhat meglepetést, hogy a generációkban kevesebb az igazi férfi.

Ezen okok miatt a legértékesebb nők közül sokan egyedül vannak, miközben őket bélyegzik meg azzal, hogy: karrieristák, problémásak, kéretik magukat… Napestig sorolhatnánk ezeket a furcsa hamis jelzőket. Az idő pedig egyre csak telik, de a helyzet nemigazán javul, sőt.

Egy igazi férfinak nem kell „Dávid szobornak” , milliárdosnak lennie, vagy diplomásnak lennie. Egyszerűen csak legyenek céljai, egy olyan út, amit a társa is láthat, hiszen nagyon sok férfi céltalanul él, mely ugyancsak az alapvető problémák közé tartozik. Mégis egy ilyen férfi mellett hogyan tervezhetne a nő? Sehogy.