Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Kiderült, milyen lesz Szoboszlai Dominik étrendje a Liverpoolnál

Étrendjét Mona Nemmer fogja összeállítani, amelynek kialakításakor figyelembe veszi a sportoló testzsír százalékát, az anyagcseréjét, és azt, hogy milyen ételeket szeret.

...svg content...Fotó: Szoboszlai Dominik a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. június 20-án. MTI/Vasvári Tamás
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban megírtuk, hogy Szoboszlai Dominik 70 millió euróért átszerződött a Liverpoolhoz, amivel történelmet írt, hiszen magyar labdarúgóért soha nem fizettek még ennyi pénzt. A 22 éves futballista gyerekkora óta tudatosan készül a profi életre, így nem lesz számára újdonság, hogy az angol elitklubnál szigorú keretek között kell majd étkeznie.

Étrendjét Mona Nemmer, a Liverpool étkezési tanácsadója fogja összeállítani, aki 2016-ban csatlakozott az angol elitklubhoz. Legfőbb feladata pedig az, hogy ügyeljen rá, a csapat játékosai megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jussanak – írta a Mindmegette. Soron kívül Kiderült, hány Tisza Párt-szavazó ragaszkodik Magyar Péterhez

Nemmer első követelménye az volt, hogy a labdarúgók az ebédlőben lassítsanak, tegyék le a telefonjainkat, lassabban egyenek, élvezzék az étkezéseket. Emellett minden csapattag, így majd Szoboszlai is, rendszeresen találkozik a táplálkozási szakértővel és egyeztet az étrendjéről.

Annak kialakításakor figyelembe veszik a sportoló testzsír százalékát, az anyagcseréjét, és azt, hogy milyen ételeket szeret. A labdarúgóknak kötelező napi négyszer enniük és helyben termesztett élelmiszereket fogyaszthatnak. De más szabályok is vannak:

  • A húsokat minimális fűszerezéssel készítik el a Liverpool csapattagjainak.
  • Az olajban sütés kizárt, párolt húsokat fogyasztanak a játékosok. Nemmer a halat és vadat Skóciából, a többi húsfélét pedig a közelben lévő, szabadon tartott biogazdaságokból szerzi be.
  • A futballisták szénhidrátként legtöbbször rizst és burgonyát esznek, az étkezések mellé sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak.
  • A Liverpool csapatkonyháján a játékosok rendelkezésére áll egy gyümölcscentrifuga, hogy frissen facsart leveket igyanak, ezen kívül mindig elérhető az étkezőben dióféle, granola, és egy salátás részleg is.
  • Szoboszlaiék nem ehetnek előre gyártott készételeket és mártásokat sem. A salátaönteteket, szószokat is a Liverpool konyháján készítik el nekik.
  • A desszertekhez pedig mandulatejet, kiváló minőségű kakaót és melaszt használnak.