Kiderült, milyen lesz Szoboszlai Dominik étrendje a Liverpoolnál
Étrendjét Mona Nemmer fogja összeállítani, amelynek kialakításakor figyelembe veszi a sportoló testzsír százalékát, az anyagcseréjét, és azt, hogy milyen ételeket szeret.
Korábban megírtuk, hogy Szoboszlai Dominik 70 millió euróért átszerződött a Liverpoolhoz, amivel történelmet írt, hiszen magyar labdarúgóért soha nem fizettek még ennyi pénzt. A 22 éves futballista gyerekkora óta tudatosan készül a profi életre, így nem lesz számára újdonság, hogy az angol elitklubnál szigorú keretek között kell majd étkeznie.
Étrendjét Mona Nemmer, a Liverpool étkezési tanácsadója fogja összeállítani, aki 2016-ban csatlakozott az angol elitklubhoz. Legfőbb feladata pedig az, hogy ügyeljen rá, a csapat játékosai megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jussanak – írta a Mindmegette.
Nemmer első követelménye az volt, hogy a labdarúgók az ebédlőben lassítsanak, tegyék le a telefonjainkat, lassabban egyenek, élvezzék az étkezéseket. Emellett minden csapattag, így majd Szoboszlai is, rendszeresen találkozik a táplálkozási szakértővel és egyeztet az étrendjéről.
Annak kialakításakor figyelembe veszik a sportoló testzsír százalékát, az anyagcseréjét, és azt, hogy milyen ételeket szeret. A labdarúgóknak kötelező napi négyszer enniük és helyben termesztett élelmiszereket fogyaszthatnak. De más szabályok is vannak:
- A húsokat minimális fűszerezéssel készítik el a Liverpool csapattagjainak.
- Az olajban sütés kizárt, párolt húsokat fogyasztanak a játékosok. Nemmer a halat és vadat Skóciából, a többi húsfélét pedig a közelben lévő, szabadon tartott biogazdaságokból szerzi be.
- A futballisták szénhidrátként legtöbbször rizst és burgonyát esznek, az étkezések mellé sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak.
- A Liverpool csapatkonyháján a játékosok rendelkezésére áll egy gyümölcscentrifuga, hogy frissen facsart leveket igyanak, ezen kívül mindig elérhető az étkezőben dióféle, granola, és egy salátás részleg is.
- Szoboszlaiék nem ehetnek előre gyártott készételeket és mártásokat sem. A salátaönteteket, szószokat is a Liverpool konyháján készítik el nekik.
- A desszertekhez pedig mandulatejet, kiváló minőségű kakaót és melaszt használnak.