Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,64 Ft
Euró
391,93 Ft
Font
466,47 Ft
Bitcoin
66,468 $

Kiderült egy szexi, fiatal influenszerről, hogy valójában egy 50 éves férfi

Az @azusagakuyuki néven futó Twitter-felhasználó elhitette magáról a közösségi médiában, hogy egy fiatal, motorrajongó lány, ám miután berobbant a követőtábora, elárulta, hogy valójában egy 50 éves japán férfi – olvasható a BBC riportjában. A kamu Twitter-fiók mögött álló Zonggu az egyik japán televíziócsatorna késő esti show-jában mesélte el bizarr történetét, melyben elmondta, FaceApp-et és más […]

...svg content...Fotó: Twitter/azusagakuyuki
Egészség/Életmód
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az @azusagakuyuki néven futó Twitter-felhasználó elhitette magáról a közösségi médiában, hogy egy fiatal, motorrajongó lány, ám miután berobbant a követőtábora, elárulta, hogy valójában egy 50 éves japán férfi – olvasható a BBC riportjában.

A kamu Twitter-fiók mögött álló Zonggu az egyik japán televíziócsatorna késő esti show-jában mesélte el bizarr történetét, melyben elmondta, FaceApp-et és más ingyenes programokat használt fel hamis alteregójának elkészítése során. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Amíg saját arcáról lőtt fényképeket, alig kapott visszajelzéseket, a nagy átváltozás után azonban százával érkeztek a követések és az értesítések.

„Senkit sem érdekel egy átlagos, középkorú férfi, aki szeret gondoskodni motorbiciklijeiről és itt-ott fényképeket tölt fel róluk az internetre. Először csak kipróbáltam, miként működik az alkalmazás, később már könnyen eligazodtam rajta. Átlagosan ezer lájkot kapok egy posztra, korábban legfeljebb 10-zel jutalmaztak meg a követőim” – magyarázta a férfi.

Hiába vallotta be Zonggu, hogy valójában egy nem létező lányért rajonganak a Twitteren, követőtábora ennek ellenére tovább gyarapodott, cikkünk írásának időpontjában már 25 ezernél is többen iratkoztak fel a fiókjára.

Habár egy ilyen átverés még viccesnek is mondható, sajnos gyakran durvább módon élnek vissza mások arcával a deepfake technológia jóvoltából, amely révén bonyolult helyzetbe kerülhet a mit sem sejtő érintett.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.